Música

Música catalana i cinema, a la Bisbal

Neix Mirell Festival, que vol vincular la història de la música amb l’audiovisual

El Mirell Festival és la nova proposta de la Bisbal d’Empordà, que omplirà el Teatre Mundial de documentals musicals i xerrades els propers dies 9, 10 i 11 d’octubre. Un projecte que vol vincular la història de la música de Catalunya amb la imatge audiovisual.

El bisbalenc Pere Pons, històricament vinculat a Ràdio Bisbal i a l’associació Lluna Negra, dirigeix aquesta nova proposta cultural a la seva ciutat natal, després d’una llarga trajectòria vinculada al món de la música catalana. Pons ha participat en la realització de tots els documentals que oferirà la primera edició del cicle audiovisual.

Peces clau

El Mirell Festival és organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració de la revista Enderrock. “A més de projeccions, el Mirell Festival inclourà xerrades de persones que són peces clau de la història de la música catalana i que estan vinculades als documentals que es projectaran”, va explicar Pere Pons, director de la proposta cultural, que ahir es va presentar en una roda de premsa en què també va participar l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès. L’alcalde va destacar que celebren l’arribada d’aquesta proposta, “que permetrà conèixer la història de la música del país a la Bisbal d’Empordà, una terra de músics”. I hi va afegir: “La cultura segueix sent més necessària que mai i cal continuar treballant en aquesta línia.”

La programació de la nova proposta cultural, que pren el nom del joc popular empordanès, inclourà un total de sis documentals, una pel·lícula, un concert i deu convidats.Cada peça audiovisual projectada al Teatre Mundial anirà precedida d’una xerrada prèvia a càrrec de persones implicades directament en el documental corresponent. Així, durant la primera edició del Mirell Festival, desfilaran pel Teatre Mundial noms com Toti Soler, Pau Riba, Joan Reig, Jordi Sabatés, Ignasi Terraza, Manel Joseph, Pep Blay, Lluís Cabrera, Lluís Gendrau o Pere Camps. I és que la programació inclourà la projecció de documentals com Ovidi Montllor. Crònica d’un artista, La gran nit del Rock Català, Dioptria, Taller de Músics. El gran xibarri, Tete Montoliu. Una mirada o Canet Rock 30 anys després. Com a continuació d’aquest darrer, a més, també es projectarà el film Canet Rock. La pel·lícula. Per acabar-ho d’adobar, la programació del diumenge culminarà amb el concert Jazz & Cinema, de David Pastor Quartet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS