Música

Vinnie Kairos lliga Nova Cançó i rap a través d’Espriu

El raper i activista del ‘hip-hop’ presentarà el seu disc ‘Sinera’ dissabte al teatre del barri de Sant Narcís

Vinnie Kairos és raper, activista i pedagog del hip-hop, però no va néixer al Bronx, sinó a Arenys de Mar, i això explica la raó de ser del seu primer àlbum, Sinera –disponible a Spotify i altres plataformes–, que presentarà dissabte en un concert amb l’instrumentista L’Home Estàtic al Teatre de Sant Narcís (20 h), dins del cicle A prop i d’una jornada de hip-hop amb altres artistes com ara Mad Phi. “Volia simular què hauria passat si el hip-hop hagués nascut aquí i no als Estats Units. De fet, la base del hip-hop van ser els discos de soul i funk que els primers rapers havien trobat a cals seus pares i avis. I a casa dels meus jo hi vaig trobar sobretot discos de la Nova Cançó”, explica Kairos, dinamitzador cultural de l’Estació Espai Jove de Girona. “El rap i la Nova Cançó són dos mons aparentment diferents, però tenen coses en comú, com ara la protesta.”

Aquest disc, escrit, produït i mesclat per ell i masteritzat per Xavi Lek, s’obre amb una Intro que és “una aglomeració de tota la música catalana” que l’ha inspirat”, des de Raimon i Ovidi fins a Peret i Rosalía. Després arriben 381, Gota a gota, Origami, Nasir –una desconstrucció d’Helena de Serrat–, Dubtes o Lars von Trier, un tema fet a partir del Pols d’El Petit de Cal Eril i inspirat en el film Antichrist, de Von Trier, “una reflexió sobre la mort, que és també un tema recurrent en Espriu”. Kairos recorda les connexions entre el poeta i la Nova Cançó: referents que a ell li serveixen per construir cançons amb el seu propi imaginari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona