Arts escèniques

A Tempo ‘vs.’ incertesa

El programa pedagògic del Temporada Alta es manté ferm, tot i la Covid-19

Es repeteix el Torneig per a Dramatúrgia dels instituts, amb dramaturgs de reforç

Hi haurà quarta edició d’A Tempo, el programa en què la Fundació Ciutat Invisible agermana Educació i Cultura, a través del programa del Temporada Alta i amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. Se segueix defensant el model de traslladar alguns espectacles a les aules gratuïtament i en horari escolar (per garantir que tothom pugui gaudir aquesta activitat). En aquesta edició de l’ A Tempo plana la incertesa de la Covid-19, perquè la incertesa que provoca provoca la necessitat de repensar, una acció en què l’humanisme i les arts són imprescindibles per bastir joves amb criteri propi.

Enguany es repeteix el Torneig de Dramatúrgia. Com l’any passat, només hi pot haver quatre centres de secundària (dos de públics i dos de concertats) de l’àrea de Salt i Girona. Salvador Sunyer, director del Temporada Alta, reconeix que han hagut de descartar altres equipaments de fora de les dues ciutats per falta de pressupost. La participació en el torneig proposa que tota una aula aprengui a escriure una peça de miniteatre i que entre ells escullin les millors per acabar portant-la a l’escenari, amb el suport de dues dramaturgues (Cristina Clement i Estel Solé) i amb intèrprets professionals. La proposta es va estrenar l’any passat i va tenir molt bona rebuda, recorda la professora Anna Tarrés, de La Salle Girona (els seus alumnes es reconeixien “empoderats” gràcies a aquesta iniciativa).

Un altre dels puntals del programa A Tempo és la formació als mestres. Sunyer compta que, quan encara hi ha oberta la inscripció, ja hi ha apuntats 21 professors de 12 centres diferents. Per a Tarrés els professors necessiten “oxigen” per poder aplicar les eines de les arts escèniques en els currículums pedagògics. També l’actriu Rosa Gàmiz (que fa anys que reclama més interacció entre Educació i Cultura) celebra la iniciativa: “És una necessitat.” Ella és una dels que, altra vegada, actuaran a les aules, procurant mantenir ben a prop els alumnes per persuadir-los amb l’art d’explicar una història.

Només algunes sessions del curs per a mestres i les accions d’Artistes a l’Aula es realitzarà per videoconferència. Seran les membres de Les Impuxibles, José y Sus Hermanas i el dramaturg uruguaià Gabriel Calderón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA