Altres

Premi ADI per a l’urna de l’1-O

L’Associació de Disseny Industrial ADI-FAD va celebrar dimarts al vespre, en una cerimònia en línia, la 40a edició dels premis ADI, en el marc de la Barcelona Design Week. Salvi Plaja, president de l’Associació de Disseny Industrial ADI-FAD, que aquest any celebra el seu 60è aniversari, va remarcar en el seu discurs que “el disseny és qüestió de vida o mort per a la nostra indústria”, però també va reivindicar un disseny humanista que sigui motor de transformació social. En aquesta línia cal destacar que, entre els premiats en l’apartat ADI Cultura, les urnes de l’1-O van rebre un doble reconeixement: el jurat dels premis ha concedit una menció a aquest “projecte col·laboratiu i anònim” i els socis de l’ADI li han atorgat el Premi d’Opinió, com a “símbol i instrument” d’aquella jornada històrica. D’acord amb el conveni establert amb el Museu del Disseny, i com a projecte premiat, una de les urnes passarà a formar part del fons del museu. El Premi ADI Cultura Projecte va ser per a Understanding Design, de l’Hospitalet de Llobregat, i el Premi ADI Cultura Trajectòria, per a l’Escola Massana. D’altra banda, a través de la iniciativa ADI Reconeix, Emergència Covid-19, es dona valor a més de 25 projectes i productes desenvolupats per fer front a la pandèmia, que s’exposen en la mostra Emergència! del Museu del Disseny.

Els premis principals, els Delta d’Or, s’han lliurat al Cupra Formentor, de Seat; la butaca Grasso, de BD Barcelona Dessign; la làmpada Fa Mini, de Gofi; la peça modular Garbet, de Ceràmica Ferrés; la cafetera EX3 de Nacar Design; AI Snowboard Binding, d’Addit·ion; les màquines per a la indústria càrnia Metalquimia Signature, d’ACID, i el sistema d’embalatge Scudopack, de Brafim. El Premi Delta a la Trajectòria es va lliurar al Centre de Disseny de Seat. Tots els projectes seleccionats en aquesta edició formaran part de l’ADI Book 2020, que aquest any editarà Experimenta i estarà disponible a la seva botiga en línia .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona