Música

Madamme Mustash clou amb ‘Neurones’ el binomi que va obrir amb ‘Batecs’

La cantautora rosinca presentarà demà el seu tercer disc en un concert a La Sala Online en ‘streaming’

A partir d’ara anirà penjant cançons cada mes a les xarxes

Són les coses de la pandèmia. Neurones, el tercer disc de la cantautora rosinca Madamme Mustash, va aparèixer a finals del 2019, però la gira de presentació que tenia previst fer a partir del març –una trentena de bolos en tres mesos– va quedar aturada en sec pel confinament. “A l’estiu va sortir alguna actuació, però la presentació oficial del disc no la vaig poder fer fins al 13 de desembre, al Teatre de Roses, i va anar molt bé tenint en compte les circumstàncies. Hi havia unes 60 persones”, explica Anna Gratacós, identitat de Madamme Mustash al registre civil. Com que la incertesa continua als escenaris físics, sempre queda l’alternativa dels virtuals: Madamme Mustash oferirà demà dimecres un concert en streaming per tancar el cicle nadalenc de La Sala Online (19 h), que ofereix concerts en directe des dels estudis Music Lan, amb bones condicions tècniques, a canvi d’aportacions voluntàries per als artistes.

Neurones complementa, ja des de la portada i el títol, el disc anterior de Madamme Mustash, titulat Batecs (2017). “Les cançons de Batecs parlen molt més de sentiments. A més, són cançons circulars, que musicalment no tenen la típica estructura amb tornada, sinó que funcionen com un bucle, com si fossin un metrònom, un motor o un cor. De fet, són cançons fetes per ser interpretades amb un looper, un gravador i reproductor de sons que he utilitzat sovint en els meus concerts”, explica la cantant. “Neurones, en canvi, és un disc musicalment més complex i les composicions tenen uns patrons més normals.”

Excantant i compositora del grup de pop Aurània, que en deu anys va publicar dos discos, Somrient i Adéu, Anna Gratacós es va convertir en Madamme Mustash el 2014 amb la intenció de dedicar-se d’una manera més plena a la música. El mateix any va debutar amb Hoy, un disc “bàsic, senzill, acústic, amb temes en català, castellà i francès”.

Batecs i Neurones , a part de la seva vinculació conceptual, han suposat un doble pas decisiu en la definició de la seva proposta creativa, “amb un aire més electrònic, però amb la mateixa inspiració intimista”. Madamme Mustash també ha col·laborat puntualment amb altres projectes com ara Olvido, Moshka, Cuits, Novo i el recent disc de Paxòfon.

Tot i que actua sovint sola o en duet, Madamme Mustash té també una banda integrada per Mau al baix, Tobias Stein al saxo, David Turró al piano i Mireia Hurtado i Feli Cabas a les veus.

De moment, els discos de Madamme Mustash estan només disponibles en CD, no a les plataformes, però hi ha molts vídeos seus a YouTube . “Ara comença una cosa completament nova”, anuncia. El quart disc ja no serà físic: aviat començarà a penjar els nous temes a la xarxes, més o menys un al mes. I no serà l’únic canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA