Cinema

Netflix reina en els Globus d’Or de la pandèmia, amb permís de “Nomadland”

El domini de la plataforma es repeteix també a la televisió, on gairebé triplica les nominacions de la segona aspirant, la cadena HBO

Netflix ha sortit guanyadora en les nominacions dels Globus d’Or gràcies a “Mank” i “Judici als 7 de Chicago”, que han estat les pel·lícules amb més candidatures, però que hauran de superar un enorme obstacle en el seu camí: “Nomadland”, la favorita fins ara en la temporada de premis de Hollywood.

En un any de sales tancades, d’incomptables retards a Hollywood i de màxima incertesa en la indústria, els Globus d’Or van certificar amb les seves nominacions que el “streaming” ha estat un refugi crucial per al cinema des que va esclatar la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, Netflix ha regnat amb un total de vint-i-dues candidatures en els apartats de la pantalla gran, seguida a molta distància d’un altre gegant digital, Amazon Studios, amb set nominacions.

El triomf de Netflix ha estat absolut, ja que també ha encapçalat les nominacions en el seu terreny de joc favorit, la televisió, on ha rebut vint nominacions més, a gran distància de la segona en aquest apartat que és HBO amb set candidatures.

“Mank”, amb sis candidatures, i “Judici als 7 de Chicago”, amb cinc opcions d’estatueta, han estat les pel·lícules més nominades i les dues apostes més importants de Netflix per a aquests Globus d’Or.

Per la seva banda, “Nomadland” va obtenir el Lleó d’Or a Venècia, es va emportar el premi del Público a Toronto (TIFF), s’ha passejat per les distincions de la crítica als Estats Units (millor cinta per a la Societat de Nacional de Crítics de Cinema i per a la premsa de Chicago, Boston, Houston...) i la seva realitzadora Chloé Zhao ha guanyat la millor direcció fins i tot en aquells premis que no van donar a aquest film el reconeixement a la millor pel·lícula (la crítica de Los Angeles i la de Nova York).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri