Arts escèniques

L’Institut del Teatre aparta Joan Ollé de la docència per les denúncies d’assetjament sexual i abús de poder

L’entitat obre una investigació sobre els casos

L’Institut del Teatre ha decidit apartar temporalment el director teatral Joan Ollé com a professor després de les denúncies fetes públiques pel diari ‘Ara’ de presumpte assetjament sexual i abús de poder. Així ho ha decidit la Junta de Govern extraordinària de l’entitat, reunida aquest dilluns al matí, que també ha anunciat que obrirà una investigació. Mentrestant, alumnes i exalumnes de l’Institut han exigit en un acte de protesta la dimissió de la direcció, encapçalada per Magda Puyo. El rotatiu va treure a la llum aquest diumenge el testimoni d’una vintena d’alumnes que apunten que en els últims 30 anys hi ha hagut una sèrie de professors amb aquestes conductes, entre els quals també hi ha Jorge Vera i Berty Tovías. Segons el rotatiu, els professors “han abusat del seu poder davant dels estudiants amb comentaris humiliants i de caràcter sexual, fins i tot assetjant-los i en algun cas abusant-ne sexualment amb tocaments”. Les víctimes també parlen de “maltractament psicològic reiterat i estructural” i d’una situació sense “fets aïllats” que afectaria una dotzena de professors però, sobretot Joan Ollé.

Cultura condemna els fets denunciats

El Departament de Cultura de la Generalitat ha donat tot el seu suport a les víctimes i institucions implicades en els casos d’assetjament sexual i abús de poder a l’Institut del Teatre (IT) denunciats per una vintena d’alumnes del centre. En un comunicat, el Govern ha condemnat “enèrgicament” els fets, que ha considerat “especialment greus” en els àmbits de l’ensenyament i de la cultura, “ambdós indissociables de la transmissió de valors i del creixement personal com a eines de transformació social”. Ha donat “tot el suport” a les víctimes i institucions implicades per executar les accions oportunes, en aquest i en qualsevol cas similar que pugui succeir, i ha refermat el seu compromís absolut amb el respecte i el rigor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda