Llibres

Visibilitat per a Felícia Fuster en el centenari

Felícia Fuster no va ser una artista reconeguda, però sí valorada entre sectors de la literatura catalana. Miquel Martí i Pol, per exemple, va definir així la seva obra: “Poesia intensa, profundament treballada, arriscada i tot, que té abundosament un dels dons que jo més aprecio: la musicalitat.”

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va presentar ahir la commemoració de l’Any Felícia Fuster, organitzat amb motiu de la celebració dels cent anys del naixement de la poeta. La commemoració està impulsada pel Departament de Cultura, i té com a comissàries les eficients Pilar Parcerisas i Lluïsa Julià.

Felícia Fuster (Barcelona, 1921 - París, 2012) va ser poeta, traductora i artista plàstica, amb una obra que combina els diferents llenguatges i tècniques i que estableix vasos comunicants entre pintura i literatura. Aquest doble vessant es traduirà en un doble comissariat: Lluïsa Julià serà l’encarregada de coordinar les activitats de la vessant literària i Pilar Parcerisas, de la part plàstica, així com en la implicació de diverses unitats del Departament de Cultura.

L’exposició itinerant Plurivisions s’inaugurarà a l’Arts Santa Mònica el 21 de març, coincidint amb Dia Mundial de la Poesia, que enguany tindrà com a protagonista un poema de l’autora traduït a vint-i-una llengües diferents. A banda d’una altra exposició de petit format que viatjarà per biblioteques, els darrers mesos de l’any es podran veure encara tres exposicions més: Felícia Fuster. Haikús visuals, a Salt; Felícia Fuster: Doneu-me un nom que no em desassossegui, a l’Espai Betúlia de Badalona, i Obra pictòrica de Felícia Fuster, a la Fundació Felícia Fuster.

Clubs de lectura, taules rodones i recitals complementaran jornades programades a les universitats de Perpinyà i de Barcelona. Pagès editors també està enllestint una antologia de poemes de Fuster, comentada per algunes de les grans figures de la poesia catalana actual, amb pròleg de Julià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona