Arts escèniques

La Gala Internacional de Màgia Memorial Li-Chang fa el ple al Teatre Zorrilla de Badalona

La XXI edició ha comptat amb mags procedents de Catalunya i la resta d’Europa amb l’aplicació de mesures sanitàries

El Teatre Zorrilla de Badalona ha acollit la Gala Internacional de Màgia XXI Memorial Li-Chang amb èxit de públic. Les mesures sanitàries han obligat a restringir l’aforament a la meitat, amb un ple respecte les localitats disponibles i l’assistència d’uns 800 espectadors a través de les quatre sessions programades entre divendres i diumenge. Tot i que la situació epidemiològica ha fet perillar la presència de mags internacionals, finalment el cartell s’ha pogut completar tal i com s’havia previst i amb l’aplicació de totes les mesures sanitàries, amb tests d’antígens entre els participants. És previst que en la sessió de diumenge al vespre es faci públic el premi del públic, que escollirà el millor dels espectacles d’aquesta present edició.

L’edició d’enguany ha comptat amb cinc actuacions, concretament de Rubén Vilagrand (Andalusia), Solange Kardinaly (Portugal), Marco Zoppi & Rolanda (Itàlia), Héctor Mancha (Canàries), i Mag Edgard (Catalunya), a més de la presentació de l’asturià Karim, que ha arrencat aplaudiments, riallades i també voluntaris del públic per participar en alguns dels seus números. Precisament, el fet que hi hagi artistes internacionals ha fet perillar algunes de les actuacions fins a darrer moment.

“L’any passat acabàvem el festival el 4 de març, i poc després entràvem en pandèmia, aquest any teníem un pla B per si de cas, però finalment comptem amb mags d’Itàlia i de Portugal”, explica el director artístic del festival, Enric Magoo. Per aquest motiu ha calgut aplicar mesures, amb tests d’antígens entre els mags participants, que han hagut de crear un particular grup bombolla.

L’èxit de la cita es deu a la programació de mags de diverses especialitats: “Tenim quick-change, grans il·lusions, manipulació, màgia còmica, i tot combinat amb tants mags explica el gran èxit del festival”, detalla el seu director artístic.

L’aforament també s’ha vist afectat, amb una limitació que ha permès omplir la sala a la meitat. “Hi havia 200 persones en lloc de les 400 que hi caben, però l’entrega del públic ha estat molt gran i semblava que estigués el teatre ple”, destaca Magoo.

Un dels participants, el Mag Èdgar, destaca el fet que es puguin celebrar festivals com aquests, tenint en compte l’afectació que la pandèmia ha tingut en el sector de la cultura. “Les limitacions ens afecten, però en aquest festival he vist com hi ha vida i moviment en el sector”, apunta.

Aquest diumenge al vespre es lliurarà el premi Li-Chang al mag que més hagi agradat al públic, que té fins la darrera actuació per poder emetre el seu vot de manera telemàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda