Música

Tot experimentant amb Bach

Marco Mezquida, piano, i Juan de la Rubia, orgue, dos mestres absoluts de la improvisació, compartiran avui per primer cop escenari en una de les propostes més imprevisibles de la temporada del Palau de la Música. Mezquida i De la Rubia improvisaran avui (20 h) amb piano, orgue i teclats sobre l’obra de Johann Sebastian Bach, amb preludis d’El clavecí ben temprat, motius de les Variacions Goldberg i fragments de concerts, corals, fantasies i àries del geni alemany. A l’aventura s’afegirà l’artista visual convidada d’aquesta temporada al Palau, Alba G. Corral, que projectarà sobre l’escenari estructures visuals inspirades en les textures, les formes i els colors de l’edifici modernista. “Ens coneixem des de fa molt anys i fa temps que diem de fer un projecte comú”, explicava, fa alguns dies, De la Rubia, que definia Mezquida com el músic més “camaleònic” amb qui haurà tingut l’oportunitat de treballar. “En Marco vindrà cap a mi i jo cap a ell”, avançava. “Crearem una estructura que ens permetrà volar.”

Mezquida, per la seva banda, assumia el “compromís” d’oferir un concert “únic” i “experimentar el vertigen”, a la vegada que es mostrava convençut que l’aventura podria agradar “tant a fans del heavy metal com de la música renaixentista”. “Bach dona molt de joc a l’hora de crear capes i contrapunts”, assegurava Mezquida, que, els darrers mesos, ha improvisat també sobre Beethoven en el projecte Beethoven Collage. “Tant l’un com l’altre eren grans improvisadors”, assegurava. El concert obre el cicle Palau Fronteres, un espai “eclèctic i inclassificable”, segons el definia Joan Oller, director del Palau, obert a la “innovació, l’atreviment i el risc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona