Música

La Locomotora Negra i Billy Cobham, primers noms confirmats de la 40a edició del Festival Jazz Terrassa

Aquest divendres s’ha presentat el cartell de l’edició d’enguany que ha creat Sílvia Segura

El Festival de Jazz Terrassa arriba aquest any a la seva 40a edició, que se celebrarà entre el 27 de maig i el 13 de juny, però a poc a poc es van coneixent alguns dels aspectes que configuraran la celebració d’enguany, marcada per les mesures sanitàries vigents.

Aquest divendres s’ha fet públic el cartell, obra de l’artista Sílvia Segura, així com els dos primers noms propis que marcaran el certamen: la formació La Locomotora Negra i el baterista Billy Cobham, que torna a Terrassa dinou anys després del seu debut al festival, juntament amb el seu EU Group. La cita guanya un escenari com el del Teatre Principal, però cau de la programació el Pícnic Jazz, la cita més popular del Jazz Terrassa.

Precisament La Locomotora Negra és un dels elements indissociables del Pícnic Jazz, i tot i que la cita al parc de Vallparadís no es podrà dir a terme, la formació farà parada a Terrassa en el marc de la seva gira de comiat dels escenaris. “La màquina de swing catalana ha fet més de 80 concerts a Terrassa i en nou escenaris diferents”, detalla la coordinadora del Festival Jazz Terrassa, Susanna Carmona.

En aquesta ocasió actuarà al Teatre Principal, on La Locomotora Negra, de la mà del seu fundador, Ricard Gili, actuarà conjuntament amb Josep Maria Farràs, i Big Mama, situant sobre l’escenari tres músics distingits amb el Premi Jazzterrasman 2005, 2008 i 2015, respectivament. L’actuació està programada pel 6 de juny.

L’altre plat fort serà el retorn a Terrassa del baterista panameny Billy Cobham, considerat com a mestre absolut de la percussió. Després de debutar l’any 2003 amb “The Art of 3”, Cobham torna el 12 de juny a la cocapital vallesana, aquest cop en companyia del seu EU Group, amb Jean Marie Ecay a la guitarra, Cristophe Cravero al teclat i violí, i Fifi Chayeb al baix elèctric. “És una figura internacional del ’jazz fusion’, que vindrà amb el seu grup de músics francesos amb qui treballa habitualment”, detalla Carmona.

El cartell de la present edició s’ha presentat al Teatre Principal aquest divendres a la tarda, obra de Sílvia Segura. “És un cartell molt colorista, amb una cromàtica molt mediterrània, amb un volcà i una inspiració napolitana que representa una explosió de creativitat vinculada a la música i a les emocions que una situació pandèmica com la que vivim ens ha dut a tots”, apunta Carmona.

El festival arrencarà a finals de maig, i no serà fins a mitjans de mes quan es detallarà el programa complet. Fins aquest divendres, però, s’han anat escalfant els motors amb 40 accions musicals repartides en diferents espais de la ciutat i per sorpresa per al públic per evitar massificacions, sota la iniciativa Jazz UP, que ha reunit 60 músics per commemorar els 39 cartells de les edicions passades de la cita musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA