Música

Rapsòdia en blau

El Portalblau de l’Escala estrena espais, disciplines artístiques i col·laboracions amb altres festivals

El blau és el color gairebé obligat d’un festival que sempre ha mirat a la Mediterrània i que fins i tot té el mar com a teló de fons d’alguns dels seus concerts. Però aquest any, el Portalblau de l’Escala aposta per “tots els colors del blau”, una diversitat cromàtica que també es trasllada a l’eclecticisme creixent de la seva programació, presentada ahir al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, coorganitzador del festival amb l’Ajuntament de l’Escala i Tem Productions. Són 18 activitats entre el 17 de juliol i el 15 d’agost, en què destaca l’obertura imparable a altres arts, a part de la música, com ara la dansa i la poesia, i la col·laboració amb festivals que tenen més experiència en aquests àmbits, com el Sismògraf d’Olot i el festival literari Mot de Girona i Olot. A més, el Portalblau 2021 incorporarà nous espais tan singulars com el cementiri mariner i el jardí Clos del Pastor.

La catorzena edició s’obrirà el 17 de juliol a l’Alfolí de la Sal amb un homenatge a Joan Margarit, en què intervindran el poeta Carles Duarte i l’arquitecta Maria Rubert de Ventós. Al mateix espai, el 25 de juliol tindrà lloc una conversa entre l’artista i escriptor marroquí Mahi Binebine i el poeta i hebraista Manuel Forcano. Al Clos del Pastor el dia 24 s’ha programat el recital Varosha, amb la poeta Mireia Calafell i la violoncel·lista Björt Rùnars.

La dansa estarà representada per l’estrena de Caterina Albert i Paradís, d’El Paller, al cementiri mariner, el 23 de juliol, i l’espectacle Cossoc, de Magí Serra i Anamaria Klajnšcek, el 12 d’agost a la muralla grega del MAC.

A l’escenari de la Mar d’en Manassa, on hi haurà actuacions cada nit del 29 de juliol al 3 d’agost, als ja anunciats Suu –amb un concert recital poètic especial–, Manu Guix i Judit Neddermann, s’hi han afegit la trobada poètica i musical Faula d’Orfeu i els concerts d’Alba Carmona i la francogrega Dafné Kritharas , que debutarà a l’Estat espanyol.

Al Fòrum Romà d’Empúries, hi haurà concerts del 6 al 15 d’agost. A més dels ja anunciats Manel, Oques Grasses i El Pot Petit, s’hi han sumat Maria Arnal i Marcel Bagés, Andrea Motis i Randy Greer, i Miki Núñez, que tancarà el festival i ahir en va fer un tast a la presentació. Un altre nou espai per a Portalblau serà el claustre del MAC-Empúries, on el 5 d’agost Cor de Teatre oferirà l’espectacle a cappella Ombres i llum.

Altres novetats del Portalblau 2021, dirigit per la sempre inquieta Cristina Torres, seran el market que tindrà lloc els dies 16 i 17 de juliol a la plaça Univers, de Riells, i el restaurant que hi haurà al Fòrum Romà d’Empúries, on es podrà sopar les nits dels concerts, amb cita prèvia i aforament limitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà