Llibres

El Bertrana s’enfila: 124 originals

Alguns escriptors deien fa un any que la pausa del confinament no havia pas estimulat la seva creativitat, però certament a molts altres els va donar ales. Això es desprèn almenys de la participació als Premis Literaris de Girona, que han batut rècords en aquesta edició. Segons la relació d’originals rebuts que va fer pública ahir la Fundació Prudenci Bertrana , impulsora dels premis, en el cas de la novel·la s’ha quasi doblat el nombre d’originals rebuts respecte a l’edició anterior, i en el de poesia ha anat de poc que no es triplica. D’aquesta manera, el premi Bertrana de novel·la es decidirà entre les 124 obres presentades, enfront de les 78 de l’any passat, i el Miquel de Palol de poesia es debatrà entre les 170 que ara hi concorren, que superen de molt els 70 poemaris de la convocatòria del 2020.

Pel que fa als altres premis del cartell, la participació es manté estable: al Carles Rahola d’assaig s’hi han presentat 27 obres (26 l’any passat), i al Ramon Muntaner de literatura juvenil, 33, les mateixes que en l’anterior. Com ja és habitual, els originals provenen de tot el territori dels Països Catalans, però amb un augment destacat en el nombre d’autors del País Valencià i les Illes. El veredicte es farà públic a finals de juny i el lliurament dels premis serà el dia 21 de setembre a l’Auditori de Girona. Queden oberts encara el termini per presentar candidatures al premi Lletra a la millor iniciativa digital sobre literatura catalana, que acaba el 30 de juliol, i les votacions del Cerverí a la millor lletra de cançó, fins al 14 de setembre. La Fundació Bertrana es troba en procés de renovació, amb nous patrons i la previsible renúncia del president. Joan Domènech, per deixar pas a algú més jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona