Música

Exòtics Mambo Jambo

L’impetuós quartet barceloní de rock & roll incorpora noves textures a ‘Exotic Rendezvous’, el seu cinquè treball

“El rock & roll instrumental és un llenguatge ben vàlid per transmetre emocions”

A còpia d’haver sabut crear –i consolidar– un discurs propi i, sobretot, tocar, tocar i tocar, Los Mambo Jambo (integrats per quatre bèsties del directe com són Dani Nel·lo, al saxo; Ivan Kovacevik, al contrabaix; Anton Jarl, a la bateria, i Dani Baraldés, a la guitarra) han esdevingut una de les formacions catalanes més sòlides i explosives de l’última dècada. Després d’emprendre una aventura amb format arkestra de setze instrumentistes, Los Mambo Jambo recuperen la seva alineació de quartet per a un disc, Exotic Rendezvouz (Buen Ritmo), publicat divendres, que mostra els fruits d’haver estat “component com bojos” durant el confinament. “Mai com ara havíem tingut tant material on triar”, explica Nel·lo. “Teníem 25 o 30 temes per al disc i, finalment, ens n’hem quedat amb dotze,”

Exotic Rendezvouz és el cinquè disc que publiquen des del seu debut, l’any 2011, i demostra, amb alguns apunts de surf, jazz i latin, que la banda és capaç encara de transitar per nous camins. “Sorprendre’ns a nosaltres mateixos era una de les grans premisses; vam imposar-nos, sobretot, no repetir patrons”, assegura Nel·lo. “Tots quatre, a més, toquem en diferents projectes i fem músiques diverses. L’Ivan, per exemple, ho fa en un grup de música balcànica, i l’Anton, en formacions de jazz. Això ens ajuda molt a explorar noves textures i ampliar sonoritats.”

La portada, una exquisidesa, és obra del reconegut il·lustrador canadenc Ryan Heshka: “Beu del pulp, de la ciència-ficció dels anys 50, del cinema de terror... però el que dibuixa no és de cap manera revisionista, sinó que es nota que està fet ara i aquí, amb la qual cosa connectem”, diu Nel·lo. I el títol, d’altra banda, apel·la a allò “inaudit i desconegut que portem tots dins”. “Sempre estem esperant estímuls exteriors, pendents del que trobem a fora, però si treballes el teu propi món, com quan de jovenets podíem passar tardes senceres escoltant Link Wray o Ben Webster a l’habitació, hi pots trobar també espais exòtics des dels quals fantasiejar i crear.”

“Exigents” pel que fa a les composicions i els arranjaments (“en els primers anys teníem molt la pulsió dels directes, però això a Jambology, del 2016, va canviar”), Los Mambo Jambo es mostren convençuts que el rock & roll instrumental que ofereixen, amb espai per al soul, el jazz i el rhythm & blues, és “un llenguatge ben vàlid per transmetre emocions”. “Això ho tenim claríssim. Si no, et ben asseguro que no hi continuaríem insistint. Crec que, dins d’aquest llenguatge, hem sabut crear un idioma, que no és cap gènere concret sinó que beu de moltes fonts i que de cap manera és revivalista. Mai no hem deixat de mirar cap endavant.”

Los Mambo Jambo presentaran Exotic Rendezvouz el 3 de juliol al Poble Espanyol de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona