Cinema

Més recursos per a l’audiovisual català

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya millorarà el seu suport a totes les baules de la cadena de producció del sector audiovisual, en totes les seves fases, des del desenvolupament d’un projecte fins a l’exhibició. L’augment es concentra en quatre eixos principals d’acció. En primer lloc, en l’augment de la dotació global de les línies d’ajuts destinades al sector –incloent-hi una aportació extraordinària de sis milions d’euros per a una línia Covid per a sales de cinema, la tercera convocatòria de la qual es va obrir ahir. En segon lloc, el reforç de la producció audiovisual en versió original catalana, especialment pel que fa als llargmetratges cinematogràfics. En tercer lloc, es continuarà posant el focus en la igualtat de gènere. I, finalment, es treballarà conjuntament amb el sector en la renovació del pla estratègic de l’audiovisual.

Concretament, en xifres, Cultura dedicarà aquest any 26.448.000 euros a les línies de subvenció destinades a l’audiovisual que gestiona l’Institut Català de les Empreses Culturals. Aquesta xifra suposa un increment de 9,1 milions d’euros respecte de la dotació global que van tenir aquests ajuts el 2020. Pel que fa a les línies regulars de subvenció, el gruix de l’import es concentra en la línia de suport a la producció de llargmetratges cinematogràfics, a la qual es destinen 800.000 euros addicionals que han de permetre consolidar la producció cinematogràfica de qualitat. L’augment més gran de recursos és en la línia destinada a la producció de sèries, dotada amb 2,8 milions.

Cal destacar que totes les línies d’ajut a la producció inclouen criteris que afavoreixen les produccions realitzades en versió original catalana o aranesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona