Música

Entre Bonet i Dua Lipa

El Primavera Sound presenta per al 2022 el cartell més “gran, eclèctic i estel·lar” del seus vint anys d’història, amb noms com els de Lorde, The Strokes i Nick Cave

El festival es repartirà en dos caps de setmana al Parc del Fòrum: del 2 al 4 i del 9 a l’11 de juny
Antònia Font, Massive Attack, Beck, Pavement i The National, altres noms del cartell

No hi va haver Primavera Sound l’any 2020 i tampoc n’hi haurà aquest 2021, però el 2022, quan teòricament s’hauran reactivat ja les grans gires internacionals i el públic (el 50% del qual, al Primavera Sound, és sempre estranger) pugui tornar a viatjar amb normalitat, se n’espera una de grossa: dos caps de setmana de festival al parc del Fòrum (del 2 al 4 de juny, amb l’epígraf d’A la recerca del temps perdut, i del 9 al 11, amb el d’El temps recobrat) i activitats en deu sales de Barcelona en els cinc dies que els separen, així com una festa diürna de comiat el dia 12 a la platja de Sant Adrià de Besòs.

Si divendres el festival va anunciar oficialment aquesta edició doble, ahir se’n va destapar el contingut artístic, amb noms que, si la Covid-19 no ho hagués frustrat, ja haurien d’haver visitat Barcelona l’any 2020 (Pavement, Beck,The National, Massive Attack, The Strokes, Kacey Musgraves, Mavis Staples, Disclosure, Tyler The Creator, Britanny Howard, Yo La Tengo, Bikini Kill, The Jesus & Mary Chain...) i noves incorporacions, com les de Lorde, Gorillaz, Jorja Smith, Megan Thee Stallion, Yeah Yeah Yeahs o dos artistes previstos el 2020 al Palau Sant Jordi que, finalment, arribaran a Barcelona dos anys més tard amb l’aixopluc, aquesta vegada, del festival: Dua Lipa i Nick Cave & The Bad Seeds.

El Primavera Sound, que, ahir, els seus organitzadors enaltien “no únicament com el millor de la història sinó també el més gran, eclèctic, impactant i estel·lar”, inclourà també visites de Tame Impala, Interpol, Bauhaus,Charli XCX, Idles, Einstürzende Neubauten, Beach House, Jamie XX, King Gizzard & The Lizard Wizard, Dinosaur Jr, Courtney Barnett, Napalm Death, Run The Jewels, Mogwai, The Magnetic Fields i C Tangana. Tot i que la programació de tots caps de setmana són diferents, hi ha artistes, com The Strokes, Gorillaz, Massive Attack, Tyler The Creator i Tame Impala que hi actuaran en un i altre.

Entre els artistes dels Països Catalans hi destaca, sobretot, l’esperat –i fa uns dies ja anunciat– retorn d’Antònia Font (Alegria!, títol d’una de les seves cançons, és la paraula amb què, des de fa uns dies, el festival vehicula totes les seves comunicacions) i el d’una altra artista mallorquina de qui s’espera el debut en el Primavera Sound des de l’any passat: Maria del Mar Bonet, destacada en l’anomenat line-up del festival al costat de Kim Gordon, icònica baixista de Sonic Youth, i la nord-americana Sharon van Etten. Manel, Bad Gyal, John Talabot, Núria Graham, Maria Jaume, Power Burkas i Chaqueta de Chándal són altres dels artistes catalans previstos per al Primavera Sound 2022.

Tot i que el festival, en un comunicat, advertia ahir que es revelaran més noms durant les pròximes setmanes, entre els 413 artistes confirmats no hi figuren Iggy Pop ni Lana del Rey, inicialment anunciats per a aquesta edició de vintè aniversari de festival que, finalment, haurà tardat dos anys a cristal·litzar.

425 euros

Amb totes les cartes damunt la taula s’obren ara múltiples possibilitats per assistir al festival. Qui tingui un abonament o una entrada per a un sol dia per a les edicions, finalment frustrades, del 2020 i el 2021, podrà triar ara en quin dels dos caps de setmana, o en quina de les sis jornades al Fòrum, hi assisteix. I, si vol fer el ple amb els dos caps de setmana, haurà d’afegir-hi 195 euros més despeses de gestió. Qui, en canvi, no s’hagi decidit fins ara i vulgui comprar una entrada per als dos caps de setmana, ja pot anar pensant a trencar la guardiola: 425 euros. Tot i que festivals com el Primavera Sound, el Sónar o el Rock Fest, lligats a les grans agendes internacionals, no retornaran fins al 2022, aquest estiu del 2021 sí que se celebraran Vida, Cruïlla i Canet Rock.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona