Art

Inund’art convida a viure Girona amb tots els sentits

La mostra d’art contemporani obre divendres la 16a edició, amb activitats i exposicions fins al 26 de juny

Després d’un 2020 accidentat, amb un parell d’intents frustrats i una edició reduïda a l’octubre, la mostra d’art contemporani Inund’art torna ara amb forces renovades i un programa tan ampli, amb 56 creadors i 34 propostes artístiques –seleccionades entre més de 250 projectes–, que aquest any passa d’un a tres caps de setmana consecutius, des d’aquest divendres fins al 13 de juny, tot i que les exposicions de la Casa de Cultura, seu principal d’Inund’art, s’allargaran fins al 26 de juny. “Volem donar suport al sector cultural i artístic en un moment de màxima fragilitat, després d’un any molt dur”, va dir la coordinadora del festival, Raquel Moron, acompanyada en la presentació del festival per Quim Ayats, Albert Piñeira i Agnès Fàbregas, com a representants respectius de l’Ajuntament, la Diputació i la Coordinació Territorial de Joventut.

El 16è Inund’art no podrà treure la creació emergent als carrers, per la pandèmia, però sí que l’estendrà per més espais, com ara La Mercè, el Bòlit, la carbonera, la cisterna i el refugi antiaeri del Museu d’Història i la Fundació Valvi. A la Casa de Cultura hi haurà l’exposició col·lectiva principal, la de les escoles d’art de Girona i Olot i la dels instituts de secundària. Artistes locals i altres d’origen divers, joves i consagrats –per exemple, Denys Blacker, referent internacional de la performance– i creadors de diferents disciplines comparteixen experiències en un festival “sense caps de cartell ni productes culturals tancats”, que funciona com una plataforma de treball en xarxa.

Recorreguts sensitius

Inund’art proposa sis Recorreguts sensitius, com ara un story walker de Glòria Granell, per voltar per Girona escoltant un àudio, que es podrà descarregar durant un any en català, castellà i anglès, i reflexionar sobre com dignificar la vida i la mort, o el recorregut sensitiu amb què Francesc Serra convida a fer un passeig virtual, a través d’una videotrucada, a persones confinades o amb mobilitat reduïda; o també una acció artística interactiva a la carbonera de La Nave Va: “Una història familiar que parla de buits i de dols.” Tres bons exemples que ni l’art ni Inund’art no viuen d’esquena a la difícil realitat d’un món en crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona