Arts escèniques

Roses i Besalú programen a cel obert Nits de Circ a l’estiu

La Circus Arts Foundation, de Genís Matabosch, diversificarà l’oferta cultural als dos municipis amb una proposta basada en artistes internacionals

El jardí del Molí i la Ciutadella seran els escenaris

La Circus Arts Foundation, encapçalada per Genís Matabosch, va presentar ahir el nou projecte Nits de Circ, un espectacle que s’estrenarà a Besalú, de l’11 al 14 d’agost, i prosseguirà a Roses, del 17 al 22 d’agost. Aglutinarà 23 artistes del món del circ provinents de vuit països diferents, en un repte d’organització per tramitar permisos d’entrada a l’Estat i un “oasi d’internacionalitat enmig de moltes programacions limitades a artistes locals”, va destacar Matabosch.

L’espectacle es representarà a l’aire lliure, amb l’al·licient de gaudir de les actuacions amb la mateixa infraestructura que el Festival de Circ –amb grades i escenari, però sense la vela de cobertura, que permetrà gaudir de les actuacions a cel obert i sota els estels–. A Besalú, l’emplaçament triat són els jardins del Molí, a tocar del museu Circusland. I a Roses, el pati interior de la Ciutadella, amb prou espai per garantir aforament i accessos ordenats, i amb una proposta que diversifica l’oferta cultural estival, coordinada amb el Sons del Món, i amb suport de les àrees de Turisme, Promoció Econòmica i l’Associació d’Empresaris Roses - Cap de Creus.

En el programa destaquen l’artista Viviana, una descoberta catalana, amb un espectacle de cintes aèries que ha ocupat espais destacats al Cirque Arlette Gruss de França o al Festival de Circ Nikulin de Moscou. I també jocs malabars, el grup de trapezistes Flying Martini –internacionals, però en gira per Europa i amb atractius com els triples salts mortals–, acrobàcies en bicicleta, salts en llit elàstic o mímica còmica. Per la tinenta d’alcalde de Besalú, Fina Surina, serà un complement del Circusland, i per l’alcaldessa rosinca, Montse Mindan, aportarà més qualitat per a l’oferta cultural de la població.

LA XIFRA

5
euros
de descompte oferiran fins demà al migdia en la venda anticipada d’entrades , que valen entre 14 i 44 euros.

Un aforament reduït, però de 930 persones

Les grades de circ oferirien una capacitat teòrica de 1.330 persones, que amb les restriccions d’aforament al 70% quedarien reduïdes a 930 espectadors per nit. Multiplicades per 10, 9.300 persones, que és l’objectiu a cobrir amb la venda d’entrades anticipada que arrenca avui –amb 5 euros de descompte fins demà al migdia–. En l’objectiu hi ha obrir la disciplina –estereotipada per al públic infantil– a tots els públics i voldrien ampliar dates, però és un repte que reserven per a futures edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona