Cinema

Judith Colell porta al Festival de Màlaga la violència masclista en les elits amb el film ‘15 horas’

Rodada a la República Dominicana, està protagonitzada per Sterlyn Ramírez i Marc Clotet

La directora, guionista i productora Judith Colell ha presentat aquest dimarts al Festival de Màlaga ‘15 horas’, una pel·lícula en què aborda la violència masclista que pateix una dona de classe alta i adinerada. Rodada a la República Dominicana, la cinta està protagonitzada per Sterlyn Ramírez –que s’estrena en la interpretació- i Marc Clotet, interpretant el paper de la parella. “’15 horas’ parla del maltractament en les classes més poderoses i adinerades, on el secretisme és encara superior”, ha reflexionat Colell.

Sis anys després de l’últim film, la directora catalana torna a posar-se darrere les càmeres amb el seu novè projecte audiovisual.‘15 horas’ és un projecte nascut i rodat a la República Dominicana. La trama se centra en la història de l’Aura, el primer violí d’una orquestra, i Manuel, un director musical de moda, són un matrimoni famós i ric amb una vida aparentment ideal. A casa, però, ell la maltracta. Un dia, farta de viure en un infern, l’Aura decideix fer el pas i demanar ajuda. Aprofitant un viatge de feina, l’Aura té 15 hores per intentar escapar del seu marit maltractador.

En la roda de premsa de presentació, Colell ha explicat que volia parlar de la “hipocresia, la soledat i la dificultat de trobar ajuda”, ha explicat. La protagonista demana ajuda a la seva mare, a l’església, a una amiga i “les portes se li tanquen una rere l’altra”. “Cal incidir en educar en la igualtat”, esgrimeix. Per aquest motiu, al final de la cinta la directora canvia el punt de vista per parlar, també, de les segones víctimes, els fills.

Sterlyn Ramírez, productora i psicòloga de professió que interpreta el seu primer paper, diu que a la República Dominicana poques pel·lícules aborden la violència de gènere en les elits. “Està inculcada la cultura d’aguantar en el matrimoni amb l’objectiu que funcioni, però no ens fixen quin és el límit de la tolerància”, s’ha qüestionat. Al seu entendre, cal parlar-ne de “moltes maneres fins que no hi hagi un canvi real a la societat”.

L’actor Marc Clotet també ha defensat posar el focus en la pandèmia que suposa la violència masclista i recalca que tots tenim “minicomportaments masclistes”. “És on hem de posar el focus, sobretot des d’edats primerenques”, ha asseverat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA