Música

Cinc segles en disset concerts

La cantant Joyce DiDonato, el violinista Daniel Hope i la pianista Maria João Pires, al Festival de Torroella

Després d’un any complicat en què el Festival de Torroella, com assenyalava ahir l’alcalde del municipi, Jordi Colomí, va haver de “repensar-se”, la cita empordanesa va revelar ahir com culminarà les celebracions del seu 40è aniversari, iniciades l’any passat. Ho farà amb un programa amb artistes que ja haurien d’haver actuat el 2020 i noves incorporacions que es proposa, entre el 31 de juliol i el 23 d’agost, recórrer cinc segles de música –del XVI al XXI– a través de disset concerts, amb un èmfasi especial en la música barroca, present en gairebé la meitat de les propostes, i Bach, de qui s’oferiran dos concerts monogràfics –un a càrrec del grup Conductus Ensemble i l’altre, de I Musici– amb l’objectiu, segons afirmava ahir Montse Faura, directora del festival, en la presentació de la 40a edició al Palau March de Barcelona, de “descobrir peces que s’interpreten poc”.

Dels disset concerts de la programació, deu són protagonitzats per artistes que mai fins ara havien actuat a Torroella. És el cas de la carismàtica mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato, que inaugurarà el festival amb la cantata de Haydn Arianna a Naxos, les cançons dels Rückert-Lieder i una selecció d’àries d’òperes al voltant de Cleòpatra; del virtuós violinista britànic Daniel Hope, alumne, fa 34 anys, quan en tenia 14, d’un dels cursos d’interpretació que el Festival de Torroella de Montgrí va organitzar durant més de vint anys, i de la llegendària pianista portuguesa Maria João Pires, amb un programa centrat en Schubert i Chopin.

El violoncel·lista Pablo Ferrández, amb un ambiciós programa d’obres de Rakhmaninov i Beethoven, i l’emergent Trio Da Vinci, recentment guardonat amb el 14è Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra, són altres dels debuts de la 40a edició del festival, que també inclou actuacions de vells coneguts com el pianista Joaquín Achúcarro (que, amb la d’aquest estiu, sumarà ja 28 actuacions consecutives a Torroella), el Quartet Gerhard (vuit anys després d’haver-hi actuat per darrera vegada) i l’Orquestra Simfònica del Vallès amb el pianista menorquí Marco Mezquida, que clausuraran aquest llarg aniversari amb una interpretació del Rhapsody in Blue de Gershwin.

Amb un pressupost de mig milió d’euros, el Festival de Torroella celebrarà tots els concerts a l’Espai Ter –amb, de moment, un 70% d’aforament, l’equivalent a 441 butaques– i dos recitals encara per determinar s’emetran en streaming.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona