Música

Lluís Lozano surt a navegar a ‘Canta’m una havanera’

El cantautor empordanès grava un disc de cançó de taverna amb músics com ara Pep Poblet i Antoni Mas

El cantautor empordanès Lluís Lozano (Hostalets de Llers, 1948) ha publicat recentment un nou disc en què l’eix principal és la cançó de taverna, Canta’m una havanera (Pensosfera Records). Inclou deu cançons, nou de les quals són composicions seves amb arranjaments d’Antoni Mas, que també ha aportat al disc com a autor el tango Espera’m en el bar, amb arranjaments del seu fill Marc. En l’enregistrament del seu quart disc , que va tenir lloc als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós, Lluís Lozano ha estat acompanyat per 14 músics, entre ells el saxofonista Pep Poblet, el guitarrista Mauri Campos –coproductor del disc amb Lozano– i el mateix Antoni Mas, que toca el piano i l’acordió. També hi han participat Frederic Descargues, Marta Cardona i Ana Fernández (violins), Elena Martínez i Joan Fèlix (violes), Edgar Casellas (violoncel), Pedrito Martínez i Mònica Serra (contrabaixos), Fidel Cuentas i Raúl Pérez (percussions) i Ramón Lozano (bateria).

“Sobretot intento que la gent escolti les històries que canto, com ara la de L’ocell, o parlo de la natura amenaçada per l’home, perquè si perdem els ocells ho perdem tot”, explica Lluís Lozano, amb una llarga trajectòria en el món de la música. Com a single i videoclip ha triat la cançó Mariners errants , que acaba així: “És la pau el color de la seva bandera. Aquest poble, la guerra, amb les paraules varen guanyar.” Disponible tant en CD com a les plataformes digitals, Canta’m una havanera té com a portada un quadre de Rosa Maria Ballús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda