Música

Les sis d’Ibercamera

El cicle presenta sis orquestres europees, amb directors com Gergiev i Currentzis, en la seva 38a temporada a Barcelona

La pandèmia, desgraciadament, ha tombat un munt de coses, però no se n’ha sortit amb Ibercamera. El president d’aquest veterà cicle de concerts, Josep Maria Prat, recordava ahir com, el mes de gener passat, en un dels moments delicats de l’era Covid, va atrevir-se amb una insòlita –i històrica– gira del rus Valery Gergiev i una seixantena de músics de l’Orquestra del Mariinsky, amb parades, entre altres ciutats de l’Estat, a Barcelona i Girona. “Va ser una gira bombolla”, explicava. “Després del concert a Girona, van anar directament a l’aeroport a agafar un vol xàrter i, un cop a Rússia, el primer que van fer va ser anar al Mariinsky a fer-se un test. Els resultats van ser negatius i Gergiev ho va fer valer després davant del govern com una prova que la cultura era segura. Hi va haver PCR d’anada i arribada i un munt de circumstàncies mèdiques i, alhora, polítiques.”

Amb la convicció, ara i aleshores, que “la música és un servei i no una exhibició”, Ibercamera, una setmana després d’haver presentat la seva programació a Girona, va donar a conèixer ahir la seva 38a Temporada a Barcelona, en què repetiran Gergiev i l’Orquestra del Mariinsky amb un programa que inclou, l’1 de febrer del 2022, la Vida d’heroi de Strauss i el Concert per a piano núm. 2 de Brahms, així com la participació del pianista Nelson Goerner, que també actuarà el 5 d’abril a duo amb la també pianista Martha Argerich. A banda de la del Mariinsly, Ibercamera 2021/22 proposa cinc altres orquestres europees: l’Orquestra de la Ràdio d’Hongria, que oferirà La Creació de Haydn amb l’acompanyament del Cor Madrigal (13 de desembre); la Simfònica de Viena, amb Andrés Orozco-Estrada a la batuta, Vilde Frang al violí i un programa dedicat a Beethoven (28 de febrer); la SWR de Stuttgart, dirigida per un altre director de renom, Teodor Currentzis, que abordarà la Simfonia núm. 1 de Brahms (29 de març); l’Orquestra Simfònica de Düsseldorf, amb Adam Fischer de director i Sir András Schiff al piano i el Concert per a piano núm. 5 de Beethoven en el programa (4 d’abril) i l’Orquestra Simfònica de Ràdio Suècia, que farà una immersió a la integral de Simfonies de Brahms (la primera de les quals ja s’haurà escoltat en el concert de Currentzis, coincidència que Prat, ahir, atribuïa a les “conseqüències programàtiques de la pandèmia) amb Daniel Harding de director.

La pròxima Temporada d’Ibercamera, amb cinc concerts en abonament al Palau de la Música, cinc més a L’Auditori i dos recitals extraordinaris amb col·laboració del Palau, es completarà amb les actuacions de la pianista Maria João Pires i el violinista Fumiaki Miura (21 de setembre, en la inauguració de la 38a temporada), el pianista Maurizio Pollini (27 d’octubre), altre cop Miura amb la pianista Varvara (26 d’abril) i unes Cantates de Bach amb el contratenor Carlos Mena (20 de juny del 2022).

El pressupost del cicle s’acosta als 700.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona