Art

Palamós homenatja Josep Lois

Mort per la Covid-19 als 59 anys, una exposició acosta la seva fotografia

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i l’entitat local Cine Club Bahia organitzen l’exposició fotogràfica retrospectiva Homenatja a Josep Lois, que es pot veu a la sala polivalent de la biblioteca municipal.

El reconegut fotògraf palamosí Lois, president de l’associació fotogràfica Cine Club Bahia de Palamós des de l’any 2012, va morir el 29 d’abril passat, als 59 anys, a causa de complicacions per la Covid-19.

La mostra que li ret homenatge recull unes 35 imatges d’aquest autor. Lois era, entre d’altres, l’autor del llibre Mar i Terra. Palamós, Calonge, i Vall-llobreg, va organitzar i impartir desenes de cursos formatius de fotografia i va ser reconegut en prestigiosos premis fotogràfics nacionals i internacionals per les seves instantànies, recorda Núria Botellé, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

Va guanyar sis vegades el premi Vila de Palamós, el premi Ciutat Pubilla de la Sardana, el Reportatge Pere Farran, els concursos fotogràfics de Sabadell, Còrdova, Reus i Manlleu, dues vegades el premi Media Maratón i el premi d’honor de la Biennal Internacional Fotosport.També va ser mereixedor de la medalla de bronze de la Confederación Española de Fotografía a ’Le catalan’, a Perpinyà. La medalla d’or del International Foto Art, a Praga, o bé el diploma d’honor d’artista de la Federation Internationale d’Arts Photografiques, reconeguda per la UNESCO, en homenatge als seus esforços, als seus treballs i a la seva tècnica i domini de l’art fotogràfic. Lois va obtenir més de 100 acceptacions a nivell internacional a Ucraïna, Eslovènia, Polònia, França, Montenegro, Bulgària, Regne Unit o Canadà. També a nivell nacional a Guipúscoa, Saragossa, Xàtiva, Almenara, València, Navarra, Albacete, Càceres o Còrdova.L’any 1986, Lois va entrar com a secretari a l’Associació Cine Club Bahia de Palamós, amb el suport i el mestratge de l’Àngel Romero i en Jordi Gallego. En constant aprenentatge, va fer cursos de forma autodidacta des del laboratori en blanc i negre fins al format digital. Emprenedor en noves tècniques, va col·laborar fent reportatges fotogràfics d’àmbit social i cultural pel fons fotogràfic del Servei d’Arxiu Municipal de Palamós, i també per a alguns mitjans periodístics del Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda