Cultura popular

Patrimoni i cultura popular

Llegenda de Sant Joan al castell de Montsoriu

Creen a Arbúcies un nou joc de cartes per acostar-se al patrimoni i la cultura popular selvatans

Coincidint amb les celebracions de Sant Joan s’ha iniciat un micromecenatge per recollir fons per finançar-ne la fabricació

Diu la llegenda que el castell de Montsoriu amaga una cambra plena de riqueses. Per aconseguir-les cal anar-hi la nit de Sant Joan amb un ciri encès, una calavera i esperar que soni la campanada de mitjanit. Aquest és el punt de partida del joc de cartes Montsoriu: la llegenda de Sant Joan, un joc que des d’ahir, vigília de Sant Joan, és motiu d’un micromecenatge a través del portal especialitzat Verkami ( www.vkm.is/montsoriu ) per finançar el projecte i la seva difusió. Inèdit i dissenyat amb cartes exclusives, el joc està pensat perquè hi juguin de dos a sis jugadors que batallaran per aconseguir els objectes necessaris per arribar el tresor, competint amb les figures de les cartes: la serp, el bandoler, el senglar, el punyal, la romaguera o la cabra (el comodí); les figueres facilitaran o complicaran la batalla segons si es tiren més cartes com la del sarró, la ratafia, la ballesta, el trabuc o el mussol. Aquesta iniciativa neix a Arbúcies, en l’Associació d’Amics del Castell de Montsoriu. Aniol Pujolràs l’ha concebut i les il·lustracions han estat a càrrec d’Eva R. Vila. “Volem donar a conèixer Montsoriu i les seves llegendes acostant-nos a un públic nou, jugant, amb repercussions positives en els municipis veïns del castell (Breda, Sant Feliu de Buixalleu, Riells i Viabrea i Arbúcies) i al conjunt d’elements patrimonials de la Selva” explica Pujolràs. El micromecenatge apuntava a un mínim d’uns 700 euros per a una primera fabricació i cobrir els costos; s’ha superat l’import el primer dia i les aportacions que s’afegeixin es dedicaran a  fer més exemplars, buscar més distribució o fer instruccions de joc traduïdes a més idiomes. Per incentivar-ho els donatius seran recompensats amb descomptes en el preu del joc o de lots de productes locals com ara la ratafia de l’Hòstia, col·laboradors del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS