Cultura

Publiquen els poemes sobre el temps de Nemesi Viñas

‘El cel té la cara blanca’ s’ha editat per iniciativa de la família coincidint amb el centenari del seu naixement

Dimarts vinent, diada de Sant Pere Gloriós, Nemesi Viñas Bosch (La Cellera de Ter, 1921- Girona, 2017) hauria fet cent anys. Per commemorar el centenari del naixement d’aquest empresari, polític i home de cultura “inquiet i compromès” que va ser encarregat del centre cultural Fontana d’Or de Girona, la família ha publicat el llibre El cel té la cara blanca. Cent poemes del temps (Curbet Edicions). És el seu tercer poemari, després de Fills de llarga caminada (2003) i La veu dels sentiments (2005). La poesia va ser una de les grans passions de Viñas al llarg de la seva vida, però no es va decidir a publicar la seva obra fins a una edat molt avançada.

El cel té la cara blanca es va presentar diumenge passat a la Cellera de Ter, el poble natal Viñas, que en va ser alcalde del 1967 al 1973 i regidor de cultura i economia en altres etapes. La presentació del llibre es va complementar amb un concert de la Coral Rossinyol de Sales, de la qual Viñas va ser component, com també va jugar amb el Cellera Futbol Club, que va arribar a presidir, igual que la Federació d’Escacs de Girona. La celebració del seu centenari a la Cellera inclou també l’exposició Poesia del paisatge a la biblioteca Colldegria.

“Llegir els poemes d’aquest llibre equival a deixar-se endur per la pura contemplació i entrar en un estat calma i de placidesa que Epicur qualificava de bé suprem”, escriu la poeta Rosa Font Massot en el pròleg del llibre pòstum de Viñas, que aplega cent poemes de diferents èpoques, des dels anys trenta al nou segle, la majoria distribuïts segons l’estació de l’any evocada. Són poemes que mostren un home atent en l’observació de tot allò que passava al seu voltant: el paisatge, el temps, la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.