Música

El Cruïlla detecta 123 positius de Covid-19

Fins a les nou de la nit s’ha fet tests d’antígens a 13.000 assistents i l’organització preveu que la xifra de públic arribi als 18.000

El rap s'imposa en la primera jornada del festival barceloní

El Festival Cruïlla ha detectat 123 positius entre els 13.000 assistents testats fins les nou de la nit en la primera jornada del festival. L’organització preveu que la xifra de públic d’aquest dijous arribi fins als 18.000, motiu pel qual no descarta que augmenti el total de positius.

El Cruïlla ha preparat un gran dispositiu al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), que s’ha convertit en un espai per realitzar un cribratge massiu de fins a 25.000 persones diàries en cada una de les tres jornades de festival.

El certamen ha començat a fer els primers testos aquest matí entre els treballadors i artistes i ja han aparegut els primers resultats positius. De fet, Sergi Sales (Senyor Oca), ha donat positiu al test d’antígens i no ha pogut tocar en la inauguració del festival.

El públic ha gaudit dels concerts sense distància de seguretat i en general s’ha complert amb l’obligació de dur mascareta dins el recinte sempre que no es pugui garantir la distància interpersonal. De fet, davant dels escenaris, s’ha organitzat una gran zona perimetrada, on el públic no pot ni beure ni menjar per no haver de treure’s en cap moment la mascareta.  A més, 150 operaris del festival s’han dedicat a recordar la norma als assistents que no la complien, allà on fos.

El rap s’imposa el primer dia
Superat el tràmit dels testos d’antígens (sense aglomeracions ni incidències aquest dijous) i amb la mascareta posada o a punt, pels espectadors, la música i la normalitat s’han fet protagonistes del festival.

El rap ha estat el protagonista musical de la primera jornada del Festival Cruïlla 2021. El cartell de dijous està integrat en exclusiva per artistes del gènere, des dels locals Lágrimas de Sangre i Sr.Wilson, fins als incipients Natos y Waor. Per tancar, el raper saragossà Kase.O.

El grup maresmenc Lágrimas de Sangre, amb una dècada de trajectòria, s’ha estrenat avui al Cruïlla fent moure i ballar el públic congregat davant de l’escenari gran, Estrella Damm. En català i castellà, amb i sense guitarres, el trio de cantants han sacsejat el públic i han confirmat el seu poder de convocatòria. El seu conegut activisme i les lletres combatives no van en detriment d’un repertori en ocasions festiu, que fuig sovint de la cadència del rap i abraça ritmes més accelerats i ballables.

Després dels catalans ha arribat l’hora del duet madrileny Natos i Waor, repetidors al festival, i que de fet enguany hi actuen per l’ajornament del concert que havien d’oferir el 9 d’abril al Sant Jordi Club.

Ha tancat la jornada Kase.0, alter ego artístic de Jabier Ibarra, l’MC saragossà que passa per ser un dels rapers espanyols més importants de tots els temps. Després de la seva fecunda i reconeguda etapa com a líder del grup Violadores del Verso, Ibarra va publicar ara fa 10 anys el disc Jazz magnetism, un àlbum que va marcar un abans i un després en la seva trajectòria i on es va atrevir a barrejar rap i jazz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia