Música

La gira més èpica

Love of Lesbian omplirà dos dies el Teatre Grec aquesta setmana, i es prepara per a una nova cita al Festival de Cap Roig, l’11 d’agost

“El concert del Sant Jordi va ser un cop de puny sobre la taula. Va ser valent, però no inconscient”

Després d’obrir de nou el camí als concerts multitudinaris, el 27 de març passat al Palau Sant Jordi, i de fer dos plens seguits al Festival Jardins de Pedralbes, els dies 3 i 4 de juny, els barcelonins Love of Lesbian confirmen aquesta setmana la història d’amor amb la seva ciutat amb dos plens totals al Teatre Grec, dijous i divendres. Per a ells, serà un estiu força normal, a pesar de tot: a l’agost tenen 9 concerts programats dins la gira de presentació del seu 10è disc, VEHN (Viaje épico hacia la nada), entre els quals el que oferiran al Festival de Cap Roig el dimecres 11 d’agost.

“Sí, notem la reactivació, però encara és una reactivació parcial i moltes coses han quedat ajornades fins al 2022. Ara sempre has d’estar una mica pendent de les restriccions que aplica cada comunitat autònoma i, gairebé, cada organitzador de concerts”, explica Santi Balmes, la veu de Love of Lesbian , que intenta ser positiu: “L’ambient dels concerts és fantàstic, perquè la gent tenia moltes ganes acumulades de música en directe, i a més el retard que s’ha produït entre el llançament del disc i els primers concerts de presentació ha fet que el públic hagi tingut molt més temps per aprofundir en les noves cançons, de manera que sembla que estiguem fent concerts de grans èxits, perquè la gent es coneix totes les cançons del nou disc.”

El grup va debutar a Cap Roig el 2016, per presentar-hi El poeta Halley, i realment Love of Lesbian és un d’aquells grups que tant poden actuar en un festival de la Costa Brava amb el públic assegut –de fet, ara és la norma– com al Primavera Sound o al Palau Sant Jordi, al concert pilot Festivals per la Cultura Segura. “Som força transversals en aquest sentit i ens adaptem bé a les necessitats de cada context i cada moment. Ara la nostra actitud ha de ser forçadament diferent: des de l’escenari estàs obligat a fer moure la gent com si estigués dreta”, explica Balmes.

Per al cantant, el concert del març passat al Sant Jordi, el primer amb tests massius previs, que va reunir unes 5.000 persones sense distància social, va ser “un cop de puny sobre la taula, per remarcar que la cultura no només és segura, sinó que sempre està a l’avantguarda”. I hi afegeix: “Va ser una aposta valenta, però no inconscient, en la qual tothom es va implicar al màxim, des de la gent dels festivals fins als metges. El concert va tenir un gran ressò a la premsa internacional i ens va trucar molta gent de tot Espanya que estava emocionadíssima.”

Sense poder planificar a llarg termini, Love of Lesbian té concerts previstos fins a final d’any per tot l’Estat, però de moment Llatinoamèrica –“Ja hauríem d’haver passat per allà”– queda pendent per a temps millors. Per compensar-ho, l’abril vinent tenen a l’agenda dos concerts a Finlàndia .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona