Música

Notes al Parc ha atret uns 3.000 espectadors

La cinquena edició del cicle ha programat dotze concerts a la Devesa de Girona

La cinquena edició del cicle Notes al Parc s’ha tancat amb un balanç de 2.993 espectadors i una ocupació mitjana del 87,88 % als dotze concerts programats. Entre el 10 de juliol i el 25 d’agost a la plaça de les Botxes de Girona, al parc de la Devesa, hi ha actuat gran part de l’actualitat creativa i artística de les comarques gironines: Sara Parés, Laia Frigolé, Criatures, Dani López, La Ludwig Band o Momi Maiga, entre d’altres. Hi han participat diversos artistes dels programes de suport i acompanyament artístic de La Marfà-Centre de Creació Musical; també la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, que han interpretat el Somni d’una nit d’estiu, de Felix Mendelssohn, juntament amb diversos cors juvenils de la ciutat. L’altre concert previst, el de la Girona Jazz Project Big Band, es va haver de cancel·lar a causa de la pluja.

Segons informa l’Ajuntament de Girona la bona resposta de públic va fer ampliar l’aforament d’alguns concerts a causa de l’alta demanda d’entrades. Per segon any consecutiu el cicle s’ha realitzat un únic espai per garantir les mesures sanitàries.

Públic sobretot gironí

Pel que fa a la procedència del públic, un 57% de l’assistència era de Girona ciutat, un 30% de la resta de les comarques gironines i un 13% d’altres localitats, principalment de la demarcació de Barcelona.

“Amb l’objectiu de fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música, Notes al Parc ha ofert una programació àmplia, diversa i de qualitat per a tots els públics”, assegura el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats. Amb aquest balanç a la mà Ayats ha recalcat “les diverses actuacions d’alt voltatge artístic que han fet palès el bon moment creatiu i interpretatiu que viuen els músics professionals de les comarques gironines, tant en l’àmbit de la música clàssica com de les músiques modernes”. El cicle Notes al Parc és una proposta conjunta de l’Ajuntament (La Marfà-Centre de Creació Musical) i la Fundació Auditori Palau de Congressos amb el suport del Departament de Cultura, la Diputació i el patrocini de Damm. En futures edicions l’organització té la voluntat de recuperar l’essència inicial de la proposta i fer arribar la música a diferents barris i espais verds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona