Arts escèniques

FiraTàrrega 2021 tanca amb una ocupació del 95% l’edició de retrobament amb el públic i l’activitat cultural

Durant quatre dies s’han pogut veure 55 propostes escèniques nacionals i internacionals, amb un total de 140 sessions

FiraTàrrega 2021 tanca aquest diumenge la seva 40ena edició després de quatre dies on el teatre i les arts escèniques han retornat als carrers amb un format diferent a l’habitual, sense aglomeracions i amb aforament limitat.

L’edició, la primera que se celebra en pandèmia, ha venut el 95% de les entrades i, segons l’organització, ha “marcat el retorn” d’aquest sector professional.

El programa ha ofert 55 propostes artístiques nacionals i internacionals, amb un total de 140 sessions en 27 espais d’exhibició i 48 companyies, 23 de les quals formen part del programa d’acompanyament artístic de Suport a la Creació de FiraTàrrega. Així mateix, hi ha participat prop de 800 professionals provinents de 23 països.

L’organització de FiraTàrrega ha fet un bon balanç d’aquesta edició atípica i considera que la fira ha aconseguit mantenir l’equilibri i fer compatible “el bullici professional i la condensació de propostes escèniques” amb les restriccions derivades de la pandèmia.

“Portem molts mesos definint com casar aquestes dues voluntats antagòniques i creiem que ho hem aconseguit, estem molt contents”, ha expressat la directora executiva de fira, Natàlia Llorente, que també s’ha mostrat satisfeta amb el nombre de públic que ha passat per la fira. “Ni massa gent ni massa poca, hem aconseguit mantenir l’equilibri”, ha afegit.

A nivell organitzatiu, Llorente ha explicat que de cara a futures edicions volen explorar i millorar el concepte de ciutats.

Enguany aquest concepte s’ha incorporat amb l’objectiu d’imitar l’essència de carrer de la fira malgrat les restriccions, i ha consistit en concentrar diferents propostes artístiques en grans espais delimitats amb control d’aforament i reserva prèvia.

“Aquesta idea de canviar el producte per una franja horària crec que té molt camp d’exploració”, ha indicat la directora executiva.

Per la seva banda, la directora artística de la fira, Anna Giribet, ha volgut destacar el fet que un 75% dels espectacles han estat propostes de carrer, mentre l’oferta de sala ha estat del 25%.

“Em fa especialment contenta. Normalment això era 60% i 40% i es molt destacat que en una edició complicada i extraordinària com aquesta haguem aconseguit inclús incrementar la programació en arts de carrer”, ha explicat.

FiraTàrrega també ha elogiat el bon comportament del públic en una edició que ha estat “insòlita”. Així, els organitzadors han explicat que els espectadors han planificat la seva estada a Tàrrega i han adquirit les entrades amb antelació, a més a més de seguir les mesures covid.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha destacat que el sol fet de poder celebrar l’edició d’enguany ja ha estat tot un èxit, i ha afegit que la fira ha estat una “empenta”, també, per al sector de la restauració de la ciutat.

La propera edició de FiraTàrrega tindrà lloc del 8 a l’11 de setembre de 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona