Arts escèniques

L’Institut del Teatre porta a la Fiscalia l’expedient obert a un professor per assetjament sexual

El docent expedientat està apartat de les aules com a mesura cautelar des del mes de març

L’Institut del Teatre ha posat a disposició de la Fiscalia de Barcelona l’expedient disciplinari obert a un docent de l’entitat en haver identificat indicis d’assetjament sexual en el seu comportament. A través d’un comunicat, l’Institut ha destacat que un cop finalitzada la instrucció per part de Diputació de Barcelona, i donat que s’han confirmat els indicis d’assetjament sexual, s’ha procedit a posar-ho en coneixement del Ministeri Fiscal perquè determini si hi ha responsabilitat penal en la conducta del docent.

La Comissió va obrir la investigació a partir d’una instància presentada per un alumne, i des d’aquest moment es va apartar el docent de les aules com a mesura cautelar.

A partir de l’informe elaborat al mes de maig per la Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments Sexuals es va iniciar el corresponent expedient disciplinari a fi de determinar la responsabilitat del docent denunciat.

En l’escrit, l’Institut del Teatre posa en coneixement de la Fiscalia els fets perquè pugui realitzar les diligències i investigacions que consideri oportunes, i determini si hi ha responsabilitat penal en la conducta del docent.

L’Institut del Teatre també va determinar a partir de l’informe de la Comissió obrir expedients disciplinaris a dos docents més de la institució, un per conductes inapropiades a l’aula, i l’altre per una falta greu per pràctica docent invasiva.

En el primer cas, s’ha produït la suspensió de l’expedient a causa de la de jubilació del docent. Davant aquest fet, i la impossibilitat per part de l’Institut del Teatre d’aplicar el règim disciplinari, s’està valorant la possibilitat d’emprendre accions per via judicial.

Pel que fa a l’expedient per falta greu per pràctica docent invasiva, s’ha determinat la suspensió de feina i sou del docent per un període de dos mesos i sis dies. La sanció està pendent d’execució a l’espera de la finalització del període d’al·legacions.

Accions de prevenció

L’Institut del Teatre ha posat en marxa aquest curs noves sessions de formació sobre assetjament sexual i abús de poder per a l’alumnat i el professorat de la institució. Són sessions periòdiques que s’impartiran de manera permanent a la institució per tal de garantir la sensibilització i conscienciació sobre aquests temes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona