Arts escèniques

La Planeta acull la frustració d’una generació inquisitiva

‘Que s’acabi el món és culpa meva’, de l’Associació La Intempèrie, s’estrena dissabte i se’n farà una sessió diumenge

En un punt del seu manifest, l’Associació La Intempèrie admet que no són originals: “La nostra generació ja no espera Godot. Ens adherim al diàleg de creadors i creadores que busquen una esquerda de vida en aquest horitzó de desànim i incertesa.” I és amb aquesta incertesa, sumada a la por, els dubtes i el sentiment de pèrdua agreujades per una pandèmia que ha capgirat les nostres vides, que les tres dramaturgues –Èlia Borràs, Berta Camps i Eva Ferré– han pastat Que s’acabi el món és culpa meva, l’obra que presenten dissabte (20 h) i diumenge a La Planeta (18 h, sessió en què queden ja poques entrades).

Prenent el teatre com a eina per indagar en les pròpies inquietuds, l’obra, com detalla Èlia Borràs, desplega moltes preguntes i poques respostes. “Som una generació amb un futur difícil de projectar i així ho escenifiquem, a través d’un món que està abocat a un col·lapse imminent i del qual només en traiem una cosa: l’esperança.” Una esperança que, com ja ens avança, la trobem a l’entorn més immediat: les amigues, el col·lectiu. Per això les protagonistes són Vicky (Berta Camps) i Marina (Eva Ferré), dos personatges contraposats –una és més combativa i l’altra és més resignada– que davant la urgència que el món s’acaba improvisen la manera d’habitar aquest temps de descompte, encadenant jocs i reflexions mentre cerquen respostes. “És un retrat generacional d’una generació jove amb molt poques perspectives de futur, joventut que mira endavant i ho veu tot molt complicat socialment, laboralment i econòmicament”, descriu Borràs, tot i que assegura que “tant parlem d’Instagram com de Thelma & Louise, així que altres generacions s’hi poden sentir interpel·lades”. Que s’acabi el món és culpa meva farà gira i el 20 de novembre es podrà veure a Celrà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona