Música

Crítica

música

Efervescència de músiques urbanes a la Mercè

El camp de futbol de la Teixonera - Vall d’Hebron va estrenar-se divendres com a nou espai de la Mercè amb un cartell en què, a més de la cubana La Dame Blanche, a qui ja s’havia pogut veure en un Festival BAM de fa quatre anys, hi destacava la presència de dues propostes que, des d’angles diferents, exposen el xup-xup actual de les músiques urbanes a Barcelona i, molt especialment, la seva rodalia.

31 FAM, grup de trap, dancehall i reggaeton integrat per joves de Sabadell que, en alguns casos, encara no han complert vint anys, van reafirmar-se com un dels grans fenòmens juvenils del moment a Catalunya amb l’únic concert dels tres que va omplir totes les cadires i un seguit de cançons –Nens del barri, Un plan B, Ferran Adrià, Valentina...– que van ser rebudes amb bogeria per un públic molt jove que, al final, ja no va poder contenir-se més i es va aglomerar al davant de l’escenari. Bona notícia, sens dubte, per a la salut de la llengua que una generació joveníssima connecti tant amb grups que constaten que, naturalment, les músiques actuals també poden ser en català.

Des de Santa Coloma de Gramenet, a continuació, Queralt Lahoz, un d’aquells noms dels quals, en cercles musicals, enguany s’ha parlat bastat, va fer valer un discurs en què flamenc i sonoritats urbanes s’entrelliguen amb un missatge reivindicatiu de la seva condició de filla d’immigrants i dona de classe treballadora nascuda a l’extraradi. Lahoz, que fa uns mesos va publicar el seu primer disc, Pureza, va assenyalar la seva àvia granadina, a María la Molinera, com a referent i va predicar que la militància, més que a Instagram, es fa al carrer. El temps ho dirà.

31 FAM + Queralt Lahoz
Festes de la Mercè
Camp de Futbol Teixonera - Vall d’Hebron, 23 de setembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS