Arts escèniques

‘Primavera’, la comèdia d’aquest Sant Martirià

Cinc actors professionals banyolins interpreten la vintena producció municipal de la festa major

El muntatge teatral de la festa major de Banyoles d’aquest any és Primavera, una comèdia original de Xavier Morató, dirigida per Meritxell Yanes i interpretada per cinc actors i actrius professionals: Genís Casals, David Marcé, Andrea Portella, Laura Pujolàs i Tere Solà, quatre dels quals són banyolins, igual que l’equip tècnic. És la vintena producció teatral de l’Ajuntament per a Sant Martirià , en aquest cas, a través de la també banyolina Punt Produccions. Se’n faran deu funcions (la primera, aquest dijous) i es preveu que seguidament Primavera viatgi a altres escenaris. Pel febrer, per exemple, es podrà veure a La Planeta de Girona. L’obra la protagonitza una dona vídua que s’acaba de jubilar i que afronta la soledat “d’una manera surrealista que per a la família serà un trasbals”, segons va dir Yanes en la presentació a la premsa, ahir a l’escenari del Teatre Municipal.

El retorn

Per la directora, tot l’equip s’ha agafat el muntatge “com una festa” perquè els dos mesos de preparació han significat el retorn a la normalitat després d’un any i mig d’aturada per culpa de la pandèmia. “Venim d’una època en què la precarietat laboral del sector s’ha fet més palesa”, va indicar Yanes. Per la seva banda, l’actor David Marcé i l’actriu Tere Solà van remarcar la importància d’estrenar a Banyoles. “Treballar a la teva ciutat és un luxe” i “la sensació de jugar a casa és molt agraïda”, van dir, respectivament.

Mostra de vitalitat

El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, va subratllar el fet excepcional de poder estrenar cada any un muntatge amb gent de Banyoles, una circumstància que evidencia –va dir– la vitalitat del teatre a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA