Cinema

Clam de l’audiovisual

El sector exigeix, en un acte d’Òmnium Cultural, que la nova llei protegeixi el català amb quotes de producció pròpia i doblatge

“Aquesta llei vol ser l’estocada definitiva al català; és la llei Wert portada a l’audiovisual”

Òmnium Cultural va convocar ahir a Barcelona una important representació del sector audiovisual català, amb les seves principals entitats i institucions, en l’acte,celebrat al Muhba Oliva Artés, Per un futur audiovisual en català. La trobada pretenia simbolitzar la unanimitat del sector en el reclam al govern espanyol perquè no menystingui la llengua en la futura llei de l’audiovisual –que s’està ultimant– i estableixi quotes de producció pròpia i continguts doblats en català a les principals plataformes.

En plena negociació entre l’executiu i els partits catalans sobre les esmenes al projecte de llei, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que va tancar l’acte, va mostrar-se contundent contra la proposta del govern espanyol. “Tinguem-ho clar, el govern esta tocant el moll de l’os: la llengua és font de cohesió i futur a casa nostra i, que ningú s’equivoqui, aquesta llei vol ser l’estocada definitiva al català. És la llei Wert portada a l’audiovisual”, va afirmar Cuixart abans de mostrar-se convençut que la societat catalana “no claudicarà” i “combatrà aquesta llei com s’ha vist obligada a fer tantes vegades per defensar les llibertats”.

Les quatre gran reivindicacions de l’audiovisual català són que les plataformes i operadores, independentment del país on tinguin la seu, hagin de tenir en el seu catàleg un mínim d’un 15% de producció pròpia; que les plataformes hagin de tenir un mínim d’un 60% del seu catàleg doblat al català, incloent-hi totes les estrenes de l’any en curs; que no s’eliminin les competències reguladores del CAC en detriment de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC), i que el mecanisme previst a la llei per obligar les plataformes a finançar via impostos RTVE inclogui també la CCMA i la resta de televisions públiques dels Països Catalans.

L’acte va tenir la participació, entre d’altres, de la presidenta de l’Acadèmia de Cinema en Català, Judith Colell; el president del Clúster Audiovisual de Catalunya, Miquel Rutllant; la secretària general de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Rosa Andreu; el president de Productors Audiovisuals de Catalunya, Norbert Llaràs; Míriam Porté, de Proa, i el productor i fundador de Mediapro, Jaume Roures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA