Arts escèniques

Festa del jazz

Marcel Tomàs i la Girona Jazz Project acosten el jazz a tots els públics amb ‘Els colors de Duke Ellington’

Coreografiat per Marta Ribera, s’estrena dilluns a El Canal de Salt en el marc de Temporada Alta

Marcel Tomàs (Un tal Shakespeare, El Comediant) tot sovint incorpora la música als seus espectacles. Actor multifacètic amb clara vocació musical, el director i actor de Cascai Teatre torna a abocar el seu propi univers creatiu, on l’humor hi és molt protagonista, partint d’una figura tan representativa com és la figura de Duke Ellington com a fil conductor per acostar el món del jazz a tots els públics. El resultat és un concert teatralitzat, on una banda de nou músics i dos actors proposen un viatge musical a través de la història del jazz, per diferents estils des dels seus inicis fins a l’actualitat.

Els colors de Duke Ellington, que s’estrena dilluns a El Canal de Salt en el marc de Temporada Alta, té un Marcel Tomàs que exerceix de mestre de cerimònies, però també gràcies al joc de màscares interpretarà coreografies, esquetxos còmics i cançons. Tot i que ell no és l’únic que surt de la seva zona de confort i s’atreveix a cantar, sinó que també convida els músics a sortir de darrere el faristol a l’escena més teatral. I és que en aquest espectacle, com explica el mateix Tomàs, no hi ha excepció, i entren en joc disciplines com ara el mim, el clown, el teatre d’objectes i de màscara, teatre visual i de gest, teatre de text, i de manera més destacada, la música, amb una big band, i dansa.

Alguns dels temes musicals que formaran part del repertori de l’espectacle són: Take the A Train, In a sentimental Mood, It don’t mean a thing, Rockin’in a Rhythm, Caravan, Perlude to a kiss, Perdido, Sophisticated Lady amb arranjaments d’Adrià Bauzó i Xavier Molina. Cal destacar que en aquesta autèntica festa hi ha participat Marta Ribera, com a ajudant de direcció i muntant les coreografies aportant-hi “un glamur, una alegria i un toc d’aquell estil americà tan de Bob Fosse que ella domina”, com destaca Marcel Tomàs, que afegeix que l’espectacle està pensat com un xou per divertir i gaudir del jazz d’una manera diferent amb la inestimable participació del públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona