Patrimoni

Els valors del termalisme inspiren una escultura a Caldes de Malavella

L’obra, concebuda per l’artista Ció Abellí, ha estat instal·lada a la rotonda de Cal Ferrer, a la carretera de Llagostera

L’escultura, d’uns dos metres d’altura, feta de pols de marbre i resina especialitzada i situada dins d’una font ornamental amb tres brolladors que representen els principals punts de surgència de l’aigua termal de Caldes de Malavella, ha estat instal·lada a la rotonda de Cal Ferrer.

Ció Abellí, autora de l’obra, explica: “L’escultura és un personatge femení, una al·legoria de l’aigua, amb la seva potència contundent però alhora delicada i benefactora per a la salut i el gaudi. Emergeix de l’aigua fent referència a l’escut de Caldes.” L’alcalde, Salvador Balliu, hi afegeix que l’artista “ha sabut captar i plasmar l’essència de Caldes de Malavella en aquesta figura, que representa no només els valors del termalisme, sinó que també vol ser un homenatge a la figura de la dona i al feminisme”. La col·locació de l’obra i l’embelliment de la rotonda suposen la fase final de l’arranjament de la carretera de Llagostera, que es va inaugurar el març del 2018. La rotonda es va haver d’enllestir en una fase posterior degut a diferents imprevistos que van trobar-se en el terreny. Aquestes obres van ser cabdals per refer la xarxa de serveis principals (enllumenat, aigua i clavegueram), que era molt antiga i causava avaries.La reforma també va fer més amples les voreres, sobre les quals es van col·locar unes jardineres. El carrer Pla i Deniel està rehabilitat des de les termes fins a les noves restes romanes aparegudes sota el puig de Sant Grau. També es va recuperar l’antic safareig de Sant Grau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda