Arts escèniques

Ollé es reinventa

El director, jubilat ja de l’Institut del Teatre, es defensa de les acusacions d’abusos en la inauguració d’un nou espai a Barcelona

El director presentarà una queixa al Col·legi de Periodistes per indefensió en alguns mitjans

El director i exprofessor de l’Institut del Teatre (IT) Joan Ollé es va jubilar al setembre. Dos mesos després que se li notifiqués que la comissió que avaluava possibles crims d’abusos dins de l’IT no avalés les denúncies presentades contra ell. Ahir, Ollé anunciava l’obertura d’un espai d’art i pensament al carrer Canuda, 26 de Barcelona. En un segon pis de 235 metres quadrats amb molta llum, on anteriorment hi havia una escola de gastronomia. En aquest espai s’assajaran obres de teatre i també hi farà classes. Ollé, molt dolgut per la pressió mediàtica arran de les denúncies, presentarà la setmana vinent una queixa formal contra dues capçaleres (Ara i elnacional.cat), a les quals acusa d’haver comès diverses faltes segons el codi deontològic del Col·legi de Periodistes. Descarta, per ara, presentar cap denúncia per calúmnia als jutjats, tal com corroborava l’advocat Xavier Melero. Ollé sí que admet una falta: entrar begudes alcohòliques (“que no vol dir fer l’assaig borratxo”) en una sala d’assaig. Assumeix que se li pugui aplicar alguna sanció administrativa per aquest fet. I també que pot molestar el seu mal parlar i referències per les quals, si van ofendre, demana disculpes.

La presentació del local (que preveu una petita reforma) va servir perquè amics d’Ollé com el cantant Joan Manuel Serrat, la directora Esther Nadal, els exdirectors de l’IT Jordi Coca i Pau Monterde, els actors Juana Dolores i Xavier Ruano o la periodista i diputada de Cs Anna Grau, li fessin costat. Per ara, a Canuda 26, s’hi assajaran dos petits monòlegs: un el dirigirà el mateix Ollé amb Pepe Munné a partir d’un text d’una de les víctimes de l’atemptat terrorista a la redacció de Charlie Hebdo. Després de perdre, segons afirma, encàrrecs arran de les denúncies, Ollé ha rebut una proposta per dirigir. No ha transcendit, però, en quina sala. Ollé també prepara un llibre que repassarà fil per randa el seu cas. Confia que el seu llibre ajudi a qüestionar el poder dels mitjans (i les xarxes socials) per a una persona que no ha tingut opció de rebatre, lamentava, una denúncia paral·lela.

Ollé explica que se li van notificar les conclusions de la comissió al juny. I no va ser fins al setembre que l’Institut del Teatre va fer oficial la resolució. Segons fonts consultades, aquests tres mesos de marge es va produir perquè no es va procedir a publicar-ho fins que tots els casos de professors actius estiguessin analitzats i revisats, a més, pels serveis jurídics de la Diputació de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona