Arts escèniques

Satèl·lit escènic

Uns 140 professionals de les arts escèniques originaris de 18 països es troben a Girona convocats per la xarxa internacional IETM

Coincidint amb la trobada, Temporada Alta ha programat ‘Aucune idée’, de Marthaler

IETM , la Xarxa Internacional per a les Arts Escèniques Contemporànies, que es presenta com una de les xarxes culturals més antigues i més grans del món, celebra aquest cap de setmana a Girona la trobada Tomorrow Is Here-IETM Satellite Girona, que reuneix més de 140 professionals de les arts escèniques procedents de 18 països. Aquesta trobada satèl·lit, que complementa la programació anual de l’organització amb seu a Brussel·les, ha estat organitzada per l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i del festival Temporada Alta. Coincidint amb la presència dels membres de l’IETM a la ciutat, Temporada Alta ha programat una de les joies internacionals d’aquesta edició: Aucune idée , del director suís Christoph Marthaler, que es podrà veure avui i demà a El Canal-Centre d’Arts Escèniques de Salt-Girona, en la que serà la seva estrena a l’Estat espanyol.

El principal objectiu d’aquesta trobada és analitzar “el paper que juguen les arts escèniques en la societat postpandèmia i el poder que tenen per transformar el futur”. Els participants, concentrats al Centre Cultural La Mercè, es dividiran en grups de treball que “aprofundiran en les possibilitats de nous sistemes de finançament i polítiques culturals, models d’internacionalització i oportunitats per a la innovació artística que brinda aquest nou paradigma”.

A més, durant l’IETM Satellite Girona tindran lloc presentacions de projectes de diferents disciplines de les arts escèniques, que han estat seleccionats entre les propostes rebudes en una convocatòria internacional. Concretament, s’han triat quatre projectes catalans, un de la resta de l’Estat espanyol, quatre d’altres països europeus i un nord-americà. També hi ha l’opció de seguir els continguts de les jornades en línia, a través del web www.ietm.org .

Durant aquests dies, els participants també podran conèixer diferents focus creatius de les comarques gironines com ara el festival Sismògraf i la residència Faberllull, d’Olot; el col·lectiu Nyamnyam, de Mieres; L’Animal a l’Esquena, de Celrà, i el Bòlit, de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS