Música

El grup empordanès Clima debuta amb la força de ‘T’he trobat a faltar’

La banda, formada per músics de Korxea i Julay’s, s’estrena amb 10 temes de pop mestís i ballable

El presentaran el 4 de desembre a La Cate de Figueres

Provenen de Garrigàs, Cabanes, Figueres i Vilafant, i tenen el seu local d’assaig a Sant Climent Sescebes, on hi havia hagut l’estudi de la desapareguda discogràfica Ariadna Records i on ells mateixos han enregistrat el seu primer disc, T’he trobat a faltar (Halley Supernova). Es diuen Clima, “un nom curt, fàcil de dir en diferents idiomes, que també remet a la idea de crear un bon clima, i al clima tan específic que tenim a l’Empordà”, explica Bertu Pujadas (veu i guitarra acústica), com a portaveu dels seus companys: el seu germà Jordi Pujadas, baix; Dídac Oliveras, bateria, i Héctor Pérez, guitarra elèctrica. El seu estil és un pop enèrgic amb ritmes mestissos i ballables, i de fet en directe també porten un teclista (Nico Martín) i la secció de vent formada per la trombonista Marina Planellas i el trompetista Oriol Ribas.

Com a Clima , el grup s’ha creat en plena pandèmia –“Vam començar a preparar el projecte a finals del 2019”– i fins ara no havia fet ni un sol concert en públic. De fet, el seu gran debut serà la presentació del disc, que tindrà lloc el dissabte 4 de desembre a La Cate de Figueres (23 h, 5 euros), després d’haver actuat dijous passat a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona dins del nou aparador de grups emergents Start 105, al costat de David Ros i Mosaic. Això no vol dir que no tinguin experiència escènica. Al contrari: provinents de grups com ara Direcció Prohibida i Korxea, que va guanyar el concurs Intro 2015, els components de Clima han estat uns 4 anys tocant versions amb el nom de Julay’s.

En el seu primer àlbum, produït per Miki Santamaria, baixista de Doctor Prats i gravat durant els mesos d’agost i setembre del 2020, hi ha una bona nòmina de col·laboradors: Miquel Rojo (trompeta) i Josep Valldeneu (saxos), d’Oques Grasses; Raül-Marc Portell i Adrià González (teclats); Guillem Arnau (percussions); Marc Riera, de Doctor Prats, i Manel Bach, aportant-hi bases electròniques, i les veus i el ritme de Pelat i Pelut i de Sisco Romero, a la rumbera Em brillen els ulls.

Un any d’espera

El disc ha trigat més d’un any a veure la llum, ja que el grup i la seva discogràfica esperaven que arribés un moment més propici per llançar-lo, però durant aquest 2021 Clima s’ha anat donant a conèixer amb un parell de singles i els corresponents videoclips: primer va ser T’he trobat a faltar , la cançó que dona títol a l’àlbum, i després Un desig, un tema no inclòs al disc.

Sobre les lletres de les cançons, Bertu Pujadas afirma que “es poden llegir de diferents maneres, perquè la gent se les pugui fer seves”. Posa l’exemple de la cançó Cor fort, que es pot interpretar que es refereix al somni que han perseguit “des de ben petits” com a músics, però també podria tenir a veure amb el procés català cap a la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA