Música

Tenim molt Dausà

En comparació amb el moment i el lloc que Joan Dausà va triar per presentar en primícia el nou disc (a començament d’estiu, a l’idíl·lic jaciment d’Empúries), el concert de dissabte dins la gira oficial de l’àlbum Ho tenim tot, en un dia de tardor en un lloc tancat, hauria pogut resultar fred. Però el cantant i músic de Sant Feliu de Llobregat no va permetre que això passés. El “drama” de què estan tocades moltes de les cançons –que parlen de la vida, l’amor i el desamor, la malaltia i la mort– es veu compensat per les contínues interaccions amb el públic, que, com ell mateix va dir tot fent broma, li ho “aplaudeix tot”.

Acompanyat de quatre músics i amb l’Auditori de Girona ple, en la primera part del concert va presentar bona part dels nous temes: La vida és més que això, Omple de vida els pulmons, Pina, Buenos Aires, Nunca es tarde i No tocava a terra. Abans d’emprendre el camí d’algunes de les peces més esperades, Dausà va agrair als organitzadors del Temporada Alta que haguessin comptat amb ell de nou. “És bonic formar part d’aquesta família que és el Temporada Alta”, va dir. Aleshores van venir Diria que eres tu, Caure no feia mal, El meu cos és teu, Nàufrags i l’ovacionat Jo mai, mai. La complicitat que manté amb els seguidors, i que alimenta a través de les xarxes socials, es va traduir en un concurs per Instagram per escollir algunes veus que l’acompanyen en els primers segons del títol Ho tenim tot . I ahir va tocar-li el torn a Marina Freixas, que, només amb uns segons, es va posar els assistents a la butxaca. “Passi el que passi, si ens tenim a nosaltres mateixos, ho tenim tot”, va raonar Dausà per explicar el significat del tema més vitalista del disc. La recta final de l’actuació, en què va destacar l’homenatge a les persones que han perdut familiars i amics a causa de la Covid sense poder-se’n acomiadar, que pren forma amb No me’n vaig sense vosaltres, va tenir com a colofó Tot anirà bé, La gran eufòria i novament Ho tenim tot. Siguem o no conscients del que tenim, és clar que tenim molt Joan Dausà, disposat a donar sempre el millor de si mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA