Art

Moulin Rouge i Bette Davis reviuran a Salt

Les Bernardes també exposarà el 2022 un mític guerrer de Xi’an, fotos d’Andoni Canela i projectes de l’ERAM

El Centre de Cultura Contemporània Les Bernardes de Salt torna a marcar múscul. Ahir va presentar un potent programa expositiu per a l’any que ve amb el qual omplirà el 2022 amb tres grans exposicions inèdites que es podran visitar: una mostra amb motiu del centenari de la mort del català Josep Oller, fundador de l’icònic Moulin Rouge de París (al bloc expositiu que comprèn del setembre a l’octubre); les imatges de Bette Davis en el seu últim acte públic al Festival de Cinema de Sant Sebastià (1989), i un mític guerrer de Xi’an cedit pel periodista José Luis Balbín (que es podran veure del març al maig).

Al mig, del juny a l’agost, la natura i el medi ambient tindran un pes cabdal en les obres presentades, centrades en l’exposició fotogràfica d’Andoni Canela.

L’art de viure és el lema que vertebra la proposta amb la qual es convida els visitants a conèixer la persona que s’amaga darrere de l’artista i la seva obra. “Les propostes d’aquesta programació constitueixen una reflexió profunda sobre com vivim i sobre la sostenibilitat del nostre model de vida, que tendeix al creixement continuat basat en uns recursos limitats”, va declarar Robert Fàbregas, el director, que fa deu anys que ocupa el càrrec, en el transcurs dels quals ha transformat completament el concepte de Les Bernardes convertint aquest centre situat a la perifèria en tot un referent cultural.

Com a novetat destacada hi ha la participació de l’Escola Universitària ERAM de Salt, que dins del projecte Transmèdia serà la plataforma per divulgar els treballs de final de grau de diferents grups universitaris. Altres novetats destacades són la nova sala La Lateral, un espai destinat a la relació entre Les Bernardes i la comunitat (universitats, instituts, associacions), i les obres de millora del centre, que es portaran a terme a partir del mes de novembre.

A l’acte de presentació celebrat ahir hi van participar el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el conseller de Cultura i Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Salt, Núria Heras; a més del director de Les Bernardes, Robert Fàbregas.

Albert Piñeira considera que la programació del nou any és una proposta d’exposicions “ambiciosa i de gran qualitat” i una clara aposta per la projecció cultural des de la perifèria. “Les Bernardes, com a espai de cultura contemporània, vincula territori i producció artística, reflexió teòrica i plantejaments creatius, sempre amb un peu en la realitat del moment i de l’entorn i un altre en la producció més contemporània”, va declarar. Per la seva banda, Robert Fàbregas va destacar el valor de la continuïtat en el projecte, l’esforç de l’equip, i va demanar que Les Bernardes “no perdi el valor de les idees, el risc a programar coses noves i a promoure artistes amb rellevància global però també local”.

LA DATA

2023
L’any que ve s’iniciaran obres de millora de cara a celebrar els quaranta anys de Les Bernardes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona