Arts escèniques

El Desembre en Dansa portarà per cinc dies l’art en moviment a Celrà

La VI Edició omplirà de dansa diversos espais del municipi del 8 al 12 de desembre

‘Fragile 2.0’ és l’espectacle inaugural i Mal Pelo clourà el cicle

A Celrà l’últim mes de l’any és sinònim de dansa. Com cada desembre des de fa sis anys arriba a Celrà el Desembre en Dansa, un cicle amb la dansa com a eix central i que proposa activitats en diversos formats per acostar el moviment i la varietat temàtica d’aquesta disciplina artística a tots els públics.

La programació s’estructura en tres línies: la formació, l’exhibició i la creació, amb activitats dirigides tant a professionals del sector com a estudiants i públic en general, cinc dies on seguir despertant la curiositat envers la dansa i el moviment. I ho fa amb una gran part d’espectacles gratuïts i es caracteritza, com en les passades edicions, per la seva diversitat en les propostes, que van des del hip hop fins a la dansa contemporània, el lindy hop, la dansa oriental i els espectacles familiars i de creació, entre d’altres.

Les activitats tindran lloc tant en equipaments com en localitzacions exteriors del poble, entre aquestes, la seu de L’Animal a l’Esquena (Mas Espolla), el Teatre L’Ateneu, l’Escola Municipal de Dansa, el Pavelló de les Piscines i l’església, i també el parc Cors i la plaça de l’Església.

L’espectacle inaugural el portarà a terme la Cia. Labú Teatre i es titula Fragile 2.0 (8 de desembre, a les 18 h), un espectacle poètic per a tots els públics que conduirà l’espectador a un estat de lleugeresa i llibertat. L’endemà dijous serà L’Animal a L’Esquena la que oferirà En el nom de Bach, la nova proposta de creació escènica de Maria Magdalena Garzón, que segueix en la línia d’investigació encetada des de fa tres anys i que explora la relació escènica entre la música i la dansa.

La proposta per al divendres 10 de desembre transportarà els espectadors a l’Orient amb un programa que constarà de dues coreografies de dansa Odissi, dansa clàssica índia que es caracteritza per un treball de percussió de peus, expressions facials estilitzades i gestos de mans codificats, intercalades amb temes instrumentals (mantres i cançons populars). Magí Serra i Anamaria Klajnšcek prendran el relleu el dissabte 11 de desembre amb Cossoc, una coreografia hipnòtica plena d’imatges suggeridores del que poden fer dos cossos en constant equilibri, un moviment de recerca sobre la complexitat i la simplicitat d’una relació.

Picnic on the moon, de Cia. Júlia Godino i Alexa Moya, amb la col·laboració d’Eccocivi (11 de desembre); Aperitivo, de Cia Los Informalls (11 de desembre); No more mozzarella, El corredor d’arena, a càrrec de la Jove Companyia de l’EMDC (12 de desembre); The Mountain, the Truth & the Paradise, amb Pep Ramis (Cia. Mal Pelo) (12 de desembre) són algunes altres propostes del Desembre en Dansa , que es complementaran amb concerts, tallers i masterclass.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona