Cultura

Prada recorda el poeta Màrius Torres

La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) va retre ahir homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres, de qui el dia 30 es commemorarà el centenari del naixement, amb una taula rodona en què van participar el seu germà Víctor; el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; la consellera de Salut, Marina Geli, i l'experta en l'obra del poeta Mercè Boixareu.

Màrius Torres, amb 25 anys, va ser reclòs malalt de tuberculosi en un sanatori que, malgrat tot, li va donar forces per escriure. “Va ser en aquells moments desafortunats quan el meu germà [que havia cursat medicina] va trobar al seu interior la força per escriure i deixar-nos un conjunt de poemes que avui el situen com un referent de la poesia catalana”, va afirmar Víctor Torres en un discurs emotiu fortament ovacionat pels assistents. “Es va enfrontar a l'amenaça de la mort amb la creació d'un conjunt de poemes plens d'interrogants però també d'esperança”, va afegir. “És un literat per descobrir en soledat, en la mateixa soledat en la qual ell va escriure la seva obra”, va analitzar Boixareu. La vessant espiritual de Torres, malgrat la seva formació científica, va permetre finalment suggerir a la consellera Geli que “tant les persones com els pobles tenen voluntat de transcendir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.