Patrimoni

Mosaics Martí, Premi Nacional d’Artesania

La Generalitat de Catalunya, mitjançant Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha reconegut la trajectòria, l’excel·lència en la producció del mosaic hidràulic, i la seva aportació en la recuperació del patrimoni arquitectònic modernista de l’empresa manresana Mosaics Martí, amb el Premi Nacional d’Artesania 2021. Alhora ha concedit el premi al Talent Jove a la dissenyadora tèxtil Sònia Benítez Jiménez; ha reconegut la tasca de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis) amb el premi Prestigia; ha atorgat el premi Restaura a Arcovaleno Restauro; i el premi Emprèn a Oriol Baró Fajula pel seu projecte Liken Skis.

Amb aquests cinc guardons, el govern vol correspondre a la vàlua i la transcendència que té l’artesania dins la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li la màxima projecció mitjançant el reconeixement de la feina del sector. El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al Centre d’Artesania Catalunya. El premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros; i el premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador, i exposarà la seva obra al Centre d’Artesania Catalunya.

El lliurament de l’edició d’enguany dels premis tindrà lloc dimecres vinent, 26 de gener, a les sis de la tarda, en un acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del govern, Pere Aragonès, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. També es lliuraran els diplomes de mestre/a artesà/ana 2020 i 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen