Arts escèniques

La derrota de l’amor

El Liceu recupera l’òpera romàntica ‘La dama de piques’, en una posada en escena clàssica de Gilbert Deflo, fins a l’11 de febrer

L’òpera, de tres hores de durada, manté la coreografia original en el nus de la trama

La dama de piques mostra la ingenuïtat de Lisa, la protagonista, davant la complexitat del jugador Hermann, que s’ho juga tot a una carta. El director d’escena Gilbert Deflo presenta una peça en què permet el debut de Lianna Haroutounian en el rol de Lisa. Tot i que, en principi Sondra Radvanovsky també compartia aquest paper, per qüestions familiars finalment la substituirà Irina Churilova. L’òpera, amb partitura de Txaikovsky i que reprodueix un conte de Puixkin, es podrà veure fins a l’11 de febrer al Liceu .

És una peça ambiciosa de prop de tres hores de durada. El director musical Dmitri Jurowski agafa la batuta per a l’Orquestra Simfònica del Liceu (“La música té molts matisos per a cada personatge”), que es completa amb el Cor del Gran Teatre del Liceu i també amb el cor infantil Veus - Amics de la Unió de Granollers (que fa pocs dies participaven en una actuació a L’Auditori amb la formació de la JONC alevins). Gilbert Delfo ha proposat una posada en escena clàssica, en què respecta la coreografia original perquè ajuda a explicar molt bé la situació dramatúrgica i musical, sense menystenir la psicologia dels personatges. Lianna Haroutounian explica que Lisa descobreix l’amor i s’atreveix a deixar-ho tot. No podia concebre viure aquell somni i s’hi llança de cap. Per la seva banda, Yusif Eyvazov (que alterna amb George Oniani el paper de Hermann) qualifica el seu personatge de molt complex per la seva exigència vocal i també per una obsessió malaltissa, i que cau antipàtic al públic. Ell mateix busca com empatitzar-hi, en les diferents produccions en què ha intervingut.

L’obra, que ja es va estrenar ahir al vespre en la nova temporada al Liceu, és un relat sobre l’atzar i el que té d’imprevisible el destí. També sobre l’ambició, la bogeria i l’avarícia que recau en la tragèdia d’un heroi romàntic (Hermann). Elena Zaremba i Larissa Diadkova alternen en el rol de la comtessa, i el príncep Ieletski el defensaran Rodion Pogossov i Andrey Zhilikhovsky. Completen el repartiment Lukasz Golinski, Gevorg Hakobyan, David Alegret, Ivo Stanchev, Antoni Lliteres, Lena Belkina, Cristina Faus, Mireia Pintó, Gemma Coma-Alabert, Marc Sala, Mercedes Gancedo i Serena Sáenz.

Concurs Viñas

Des d’avui, el Liceu també és la seu del concurs de cant Tenor Viñas. S’hi van interessar 600 intèrprets de 61 països. En les dues primeres sessions eliminatòries, en què es convocaven 66 veus, a principi de setmana, es van triar els finalistes de demà, divendres. En total, el concurs, amb un jurat internacional representant dels grans teatres d’òpera, repartirà 110.000 euros.

LA XIFRA

600
inscrits,
de 61 països, té el concurs Tenor Viñas. Divendres tindrà lloc la final, entre els 66 candidats seleccionats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga