Cultura popular

Societat

3a Fira Gegantera a Caldes de Malavella

Ball de gegants sota cobert a Caldes

La Fira Gegantera de les comarques gironines se celebra, tot i la pluja que va deslluir la recuperació de l’esdeveniment, després de dos anys d’absència per la pandèmia

Van concentrar part dels actes en llocs tancats

La Colla Gegantera de Caldes de Malavella va reprendre ahir la iniciativa de la fira gegantera, en una tercera edició tan esperada, després de dos anys en blanc per la pandèmia, que ni tan sols la previsió consumada de pluja durant tot la jornada va acabar de frustrar. L’organització, coparticipada per l’Ajuntament, va arriscar per mantenir-la, tot i haver de traslladar els actes sota cobert. Malgrat això, les xerrades –amb la presentació del projecte de la Selva Cultura, a càrrec del conseller comarcal de l’àrea, Pere Fernàndez– es van poder celebrar.

També la mostra de grups folklòrics, que va aconseguir encabir el públic i les ballades dels gegants locals, l’Esbart Dansaire, el ball de l’Hereu Riera, i el bestiari convidat –entre les quals l’Àliga i el Drac de Torroella, o la Mulassa d’el Prat de Llobregat. Acompanyats per la Cobla Ciutat de Girona, el pas a la sala no va impedir la ballada d’una sardana ni la batucada de la colla local de dracs, tot i que sí la pirotècnia associada. I pel que fa al dinar popular, van oferir l’opció d’agafar el menjar per emportar-se.

Respecte a la resta del programa, van fer esforços per mantenir el teatre de titelles, o l’audició dels balls comarcals, tot i que el fet que no parés de ploure durant tota la jornada va dificultar la cercavila o l’acte final de tancada dels gegants. Diversos paradistes d’artesania i tècniques en la confecció de gegants i capgrossos també hi van ser presents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona