Llibres

La Vila del Llibre reuneix 40 editorials i 60 autors

El festival d’hivern de l’Escala manté el programa previst, a l’espai polivalent

L’Escala, Vila del Llibre va reunir 40 editorials i més de 60 autors, autores i artistes del llibre, que van participar en les més de 30 activitats programades. Va destacar la conferència de Joan Francesc Mira D’Homer a Joan Fuster, en què el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes va oferir una aproximació a la figura de Joan Fuster: “Fuster no viatjava i la seva realitat era la realitat. Quan descobrim això entenem la seva literatura. La seva admiració per Montaigne és clau per construir la seva literatura d’idees, que comença sempre per ell mateix: Fuster era per si mateix la mesura de totes les coses.”

Es va donar a conèixer també que la pròxima edició de l’Escala, Vila del Llibre se celebrarà del 10 al 12 de març del 2023 i tindrà com a cultures convidades la Catalunya del Nord i l’Alguer. El festival d’hivern va tancar la quarta edició amb la confirmació de la “bona salut del Corredor Literari de la Mediterrània”, segons va manifestar Juli Capilla, escriptor i editor comissari d’aquesta edició, dedicada a la literatura del País Valencià, un any després que el 2021 la Vila mirés a Mallorca.

L’edició d’aquest any va estar amenaçada per la previsió meteorològica però finalment es va poder celebrar en la seva totalitat seguint el programa previst perquè es va traslladar part dels actes a la sala polivalent de la població. Divendres a les set de la tarda es va inaugurar amb la preestrena de l’obra De Sueca a l’Empordà, escrita per Sebastià Bennasar i produïda per la Vila del Llibre, que versa sobre la relació entre Joan Fuster i Josep Pla. L’actriu Joana Cortils farà una lectura dramatitzada de diferents passatges acompanyada de Jordi Campoy, que ha musicat la peça. Aquella tarda Joan Francesc Mira va pronunciar la conferència D’Homer a Joan Fuster. Dissabte, taula de diàleg a tres sobre la memòria com a recurs literari a partir de l’ús que n’han fet Rafel Nadal, Llucia Ramis i Miquel Martín. Ahir, Tobies Grimaltos i Pau Viciano, de la Càtedra Fuster de la Universitat de València; Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla, de la UdG, i Francesc Montero, director de la Fundació Josep Pla, van debatre sobre la intensa relació entre Pla i Fuster.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen