Música

Lleida, sota l’influx del ‘folk’

Amb un relleu en la direcció artística (entra Arnau Sabaté, amb una llarga experiència en el departament de contractació del Primavera Sound; marxa Antoni Gorgues, desenterrador de tresors al capdavant de la discogràfica Guerssen), el Festival MUD de Lleida es disposa a inaugurar avui amb les barcelonines Tarta Relena la seva quinzena edició. “El MUD, amb mi, tindrà una línia absolutament continuista”, manifesta Sabaté. “Soc un fan acèrrim tant del MUD com de Guerssen des de temps immemorials.”

Amb un eslògan en anglès (Open minded folk, folk de ment oberta) i la voluntat de mostrar la feina d’artistes “que mantenen un vincle amb la música d’arrel, ja sigui des d’una perspectiva més clàssica però sempre pensant en la disrupció, l’experimentació i el pensament contemporani”, el MUD presentarà fins dissabte artistes com ara Ferran Palau (en una de les comptades presentacions que l’artista de Collbató farà del seu projecte Joia), els londinencs Kit Sebastian i Death is Not The End –que debuten al país– i una unió, instigada des del mateix festival, entre Clara Viñals (Renaldo & Clara) i l’històric cantautor valencià Juli Bustamante. “La Clara és l’artista que millor representa l’escena amb més projecció de Lleida”, valora Sabaté. “Li vaig proposar fer una cosa diferent de l’habitual i, en menys de 24 hores, em va dir de fer un espectacle conjunt amb Juli Bustamante, amb qui ja havia col·laborat abans i de qui és una gran fan.”

El MUD, a més de la seva seu històrica, el Cafè Teatre, s’obrirà a nous espais –la Panera, l’església de Sant Martí i el Dipòsit del Pla de l’Aigua– per “posar en relleu el casc antic de la ciutat com a eix vertebrador de la cultura a la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES