Música

The Project renuncia a la gestió de Barts

La Sala Barts –de titularitat municipal i emplaçada en el mateix edifici de l’avinguda Paral·lel que, temps enrere, va ser seu del Teatro Español o Studio 54– deixarà de ser gestionada per la promotora The Project, organitzadora d’esdeveniments com el Voll-Damm Festival de Jazz o el Guitar BCN, i passarà a mans d’una de les empreses que s’han presentat a un concurs públic per obtenir-ne la gestió.

Ahir, en un comunicat, The Project va fer pública la seva “dolorosa decisió de no presentar una proposta de continuïtat” per “discrepàncies amb el detall i el contingut del nou concurs”, que, en opinió de la promotora, “limita l’ús només a la música” i fa “inviable” la continuïtat de la seva proposta “transversal i multiescènica”. Gestionada per The Project des del 2012, Barts –que, amb aquesta marca, tancarà definitivament les portes el 17 d’abril– havia estat el marc, a més d’un miler de concerts, de vuit temporades d’El Petit Príncep així com espectacles d’humor, divulgació, teatre, màgia i circ.

L’Ajuntament, per via del seu delegat de Drets Culturals, Daniel Granados, es mostrava ahir sorprès de la decisió de The Project –a la qual, recordava, se li havien concedit dues pròrrogues en l’explotació de la sala– de no aspirar al concurs públic i remarcava la voluntat de convertir l’espai en un “equipament de referència i titularitat pública per a la música” com per exemple ja ho són, per a la dansa, el Mercat de les Flors o, per a l’art contemporani, el Macba.

Amb la intenció d’“optimitzar” un “gran recurs cultural de la ciutat” i ser fidel a la seva condició d’espai públic, l’Ajuntament vol que el nou rumb d’aquest espai del Paral·lel inclogui vincles amb les tres escoles superiors de música que hi ha a Barcelona –Esmuc, Taller de Músics i Conservatori del Liceu–, entre altres centres educatius de la ciutat, i que sigui laboratori de projectes d’innovació tecnològica, a més de continuar estant al servei de promotors privats per organitzar-hi activitats. L’Ajuntament preveu resoldre el concurs d’aquí a “deu o quinze dies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen