Música

Homenatge al bateria Toni Gadea, avui a Palafrugell

Tindrà lloc a La Bòbila, amb actuacions de músics amics d’aquest mestre del ritme, que va morir fa quatre mesos

El 15 de novembre passat va morir, als 71 anys, Toni Gadea, bateria i mestre de bateries, amb una llarga trajectòria en diferents formacions musicals i també a l’Escola de Música de Palafrugell. Avui se’l recordarà a Palafrugell , la seva vila adoptiva –va néixer a Figueres el 1950–, amb molta música en directe: entre les 11 del matí i les 2 del migdia, l’Espai Cultural La Bòbila serà l’escenari de tot un seguit d’actuacions, majoritàriament a càrrec d’intèrprets que van ser amics de Gadea i van treballar amb ell, per mostrar totes les facetes d’aquest músic polifacètic. Aquest acte gratuït, organitzat per l’Ajuntament de Palafrugell, estava previst a la plaça de Can Mario, però la previsió meteorològica ha forçat el canvi d’espai.

Blanca Gich i Jordi García han assumit la coordinació artística i tècnica, respectivament, de l’homenatge, que començarà amb una actuació per a la mainada, a càrrec de Jordi Patxecu i la Colla. Després tocaran tres formacions de l’Escola de Música: Sunset Combo, Radikal Combo i MTT, per acabar aquest apartat amb una jam session. El bloc titulat L’esperit de les havaneres tindrà com a protagonistes Neus Mar Quintet i Port Bo. A continuació, hi haurà un concert de bateries, amb onze instrumentistes sota la direcció de Santi Arisa. “Vaig conèixer Gadea quan coincidíem tocant a festes majors, ell amb Gerunda i jo amb La Tribu, i quan vaig organitzar el concert dels cent bateries a Barcelona, el 1998, ell va reunir una vintena de bateries de les comarques gironines per al projecte”, recorda Arisa. Justament, avui tocaran quatre moviments de la simfonia per a bateries Fer volar coloms, que van estrenar llavors. L’homenatge acabarà amb l’actuació d’una gran orquestra de ball, formada per una vintena de músics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen